Sitemenu

zondag 28 februari 2021
left
content-main-left

Koeien topfit aangekomen in Nederland

Erica Rijneveld - cowfitter EK-team

Na alle emoties van zaterdag stonden de Nederlandse koeien zondagochtend weer klaar voor de terugreis. Na het inpakken van de spullen en het opladen van de koeien op de wagen vertrokken we om kwart voor negen uit Fribourg. Na een rit van twaalf uur kwamen we kwart voor negen ’s avonds aan in Zwolle.

Mede dankzij het weinige verkeer op zondag verliep de reis voorspoedig. Onderweg zijn we nog enkele keren gestopt om de dieren te voeren en te laten drinken. De koeien hadden veel ruimte in de wagen en we zagen ze dan ook vaak rustig liggen onderweg. De koeien kwamen in Zwolle topfit van de wagen af. Dat is ook een pluim naar onze chauffeur Gerke van der Land, die heel goed en voorzichting met deze bijzondere "lading" heeft gereden.

In Zwolle zijn de koeien gemolken en hebben we ze laten eten, drinken en rusten. ’s Avonds om elf uur vertrokken alle dieren weer met eigen vervoer richting huis. Het was zeker twee uur voordat de meeste deelnemers hun eigen bed weer op konden zoeken.

Het teamgevoel was deze hele periode werkelijk fantastisch. Net als de vele Nederlandse supporters trouwens, die de koeien vanaf de tribune toejuichten en meeleefden met alle emoties die aan het eind van de dag vrijkwamen. Via internet en Facebook bereikten ons ook vele reacties. Door andere landen werd het enorm gewaardeerd dat Nederland er was. Mensen die mij in Fribourg aanschoten, vertelden mij dit keer op keer.

We zijn er ons bewust van dat we met deelname aan het EK onze nek hebben uitgestoken. Erbij zijn en deelnemen was voor ons het belangrijkst, maar er lag ook een zekere druk op onze schouders om het zo goed mogelijk te doen. Het uiteindelijke resultaat laat zien dat internationaal succes behalen niet zo onbereikbaar is als het lijkt. Wat mij betreft een mooie opmaat voor een volgend EK.

Het EK-team
Het teamgevoel was de hele periode fantastisch

EK-team

Gefeliciteerd met deze pestatie, we zijn trots op jullie , werkplezier ,kwaliteit en topteam....super.

EK team

wij waren erbij en vonden het geweldig, met zo,n gedreven team tot zulke prestaties met z'n allen, van harte gefeliciteerd!

Geweldige week met succes

Heb geweldige week gehad in Zwitserland een SUPER TEAM petje af en een dikke pluim,jullie hebben er allemaal hard voor gewerkt voor dit Succes TOP!!!
content-main-right

EK-deelnemers

In aanloop naar het EK in het Zwitserse Fribourg houden de Nederlandse deelnemers gezamenlijk een weblog bij. De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:


Deelnemers

● Jos en Harrie Tijhuis, Hooghalen (Twente Dairies JT Millenium 1)
● Johan en Evelien van Beek, Teteringen (Southland Alex. Carola 11)
● Olf en Jannes Uineken, Dalen (Veenhuizer Damion Winnie, afgevallen)
● Jacob Wijnker en Ina van Ark, Avenhorn (Damion Joy en Zeedieker Roseanne Red)
● Jan en Liesbeth Hermanussen, Beers (Barendonk Brasilera 12)
● Johan Uenk, Nijbroek (JU Lonia 154)
● Gerrit Jan Klein Teselink, Harfsen (Paris)


Young Breeders

● Jaap van Raalte
● Gerriët de Groot


Cowfitters/verzorgers

● Frank van der Staak
● Erica Rijneveld
● Inge Schuiling
● Britte Nooijens
● Roy Schers
● Stef Goossens

right