Sitemenu

zondag 28 februari 2021
left
content-main-left

Onverwacht goede resultaten

Door Frank van der Staak, cowfitter

‘Super, onverwacht goed. Ik kan het niet anders zeggen, maar we zijn super tevreden hoe het vandaag is verlopen. Alle koeien hebben maximaal gepresteerd. Ze hebben zich goed aangepast na de reis, vraten goed en lieten zich stuk voor stuk prachtig zien vandaag. We hebben hier beslist geen modderfiguur geslagen.

Het begon vanmorgen met Paris, de Rustlerdochter die in een loodzware rubriek op de derde positie eindigde. Het echte vuurwerk kwam er natuurlijk met Southland Carola 11. Ze stond met zes vaarzen in de finale en nadat de winnares was aangewezen liep de jury regelrecht naar haar toe. Reservekampioene, we konden het haast niet geloven. Geweldig hoe er toen gejuicht werd door ons en het massaal aanwezige Nederlandse publiek. Want het was echt enorm druk, de tribunes zat afgeladen vol en je kon amper over de gangpaden lopen. Niet altijd even handig als je je werk moet doen, maar het zorgde wel voor een geweldige sfeer. Iedereen is blij, elk land heeft hier lang naar toegeleefd en alleen hier al zijn met koeien is voor sommige landen al een overwinning. Ook bij ons heerst een feeststemming, Nederlandse bezoekers komen ons massaal feliciteren.

De koeien liggen nu allemaal al weer rustig te herkauwen alsof er niets is gebeurd. Ze zijn gemolken en we maken ze klaar voor de nachtrust. Zoals het nu lijkt mogen we ze morgen om een uur of half negen weer opladen in de vrachtwagen voordat we weer naar Nederland afreizen. Maar eerst vieren we hier nog even een feestje.’

Soutland Alex. Carola 11
De kersverse reservekampioene vaarzen Southland Carola 11

EK Team ook van harte

Het EK Team ook van harte gefeliciteerd met jullie inspanning en goede teamwork super prestatie geleverd.Ook de fokkers van de dieren met elkaar heeft Nederland toch mooi visitekaartje afgegeven.

EK Team geweldig werk geleverd

Wij hebben met een aantal liefhebbers en eigenlijk ook deelnemers zitten kijken bij m'n broer en zijn vrouw en genoten van de prestatie's van het EK Team en de koeien het was een geweldige dag om niet te vergeten.

Kippenvel!

Gisteravond terug gekomen van twee geweldige dagen Zwitserland! Trots op wat Nederland hier heeft laten zien, koeien zijn door het team Nederland er fenomenaal voor gezet! Vanmorgen aan het terug kijken door de foto's die gemaakt zijn vanaf een afgeladen volle tribunes. Southland Carola 11 was geweldig! Ze werd door Britte perfect voorgebracht! Na het behalen van dit kampioenschap werd Carola's begeleidster in de armen gesloten door het team Nederland. Emotioneel, maar zo mooi. kippenvel!

terug

Weer terug vanuit Zwitserland kunnen we terugzien op schitterende dagen Het succes van Gerriet deed de nederlandse bezoekers kicken en we kregen het gevoel dat er meer inzat Dit gebeurde ook met het res. kampioenschap van Carola 11. Een explosie van emotie wss voelbaar. Ook een dubbele emotie. Hierna zijn we ook met elkaar even heel stil geweest om dit gevoel een plaats te geven

TOP!!!

Ongekend... dat nederland deze prestatie heeft geleverd en met name mooi omdat het inititief zelf genomen was door de veehouders. en dat heeft zich beloond. super dat carola 11 van Fam. van Beek reserve kampioen werd bij de vaarzen. proficiat naar het Nederlandse team wat een super prestatie heeft geleverd met het ervoor zetten van de koeien hiervoor neem ik mijn petje af..!

Proficiat

Proficiat, alle deelnemers, gewaagd gedurfd en uitstekend gepresteerd. Jullie mogen trots zijn op jezelf en vooral de koeien. Vooral de fam. Van Beek wens ik hiermee alle goeds toe en veel sterkte de komende tijd!
content-main-right

EK-deelnemers

In aanloop naar het EK in het Zwitserse Fribourg houden de Nederlandse deelnemers gezamenlijk een weblog bij. De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:


Deelnemers

● Jos en Harrie Tijhuis, Hooghalen (Twente Dairies JT Millenium 1)
● Johan en Evelien van Beek, Teteringen (Southland Alex. Carola 11)
● Olf en Jannes Uineken, Dalen (Veenhuizer Damion Winnie, afgevallen)
● Jacob Wijnker en Ina van Ark, Avenhorn (Damion Joy en Zeedieker Roseanne Red)
● Jan en Liesbeth Hermanussen, Beers (Barendonk Brasilera 12)
● Johan Uenk, Nijbroek (JU Lonia 154)
● Gerrit Jan Klein Teselink, Harfsen (Paris)


Young Breeders

● Jaap van Raalte
● Gerriët de Groot


Cowfitters/verzorgers

● Frank van der Staak
● Erica Rijneveld
● Inge Schuiling
● Britte Nooijens
● Roy Schers
● Stef Goossens

right