Sitemenu

zondag 28 februari 2021
left
content-main-left

Young Breeders klaar voor de start

Gerriët de Groot – Young Breeder

Vandaag is de grote dag voor ons. Vanmiddag om vier uur begint de wedstrijd showmanship voor de Young Breeders; dan mogen we de ring in. We zijn nu nog druk bezig met scheren. We werken de toplijn af en zetten de puntjes op de i. Straks moeten de pinken er tiptop voorstaan.

Op volgorde van lengte

In totaal doen er 29 Young Breeders mee in Fribourg. Afgelopen woensdag kregen we elk een eigen pink toegewezen. We moesten op een rij gaan staan op volgorde van lengte en vervolgens een nummertje trekken. Mijn pink is een Armstrongdochter. Ze past perfect bij mijn lengte, is mooi rustig en was al goed getraind. Het zijn allemaal niet drachtige pinken van drie Zwitserse veehouders.

Team met België en Luxemburg

Elke Young Breeder is ingedeeld in een groep van zes personen. Jaap van Raalte en ik vormen een team met de Young Breeders uit België en Luxemburg. Zo kunnen we elkaar helpen en hoef je niet continu op je eigen pink te letten. Als de ene helft van het team bijvoorbeeld aan het wassen is, kan de andere helft vast het strobed maken. Natuurlijk trainen we ook elke dag het voorbrengen.

Om zeven uur paraat

We hoeven niet dag en nacht op onze pinken te letten. Om acht uur ’s avonds komt de nachtwacht ons aflossen. De volgende dag staan we om zeven uur ’s ochtends weer paraat. Officieel moeten we de pinken tot morgenavond acht uur verzorgen, maar natuurlijk gaan we ook bij de keuring kijken. Het is prachtig om te zien hoe alle teams zich voorbereiden op de keuring. In een paar dagen tijd zijn de koeien enorm veranderd en het niveau is superhoog. Maar eerst vanmiddag onze eigen wedstrijd; we kijken er naar uit.

Young Breeder Jaap van Raalte doet mee aan EK
Young Breeder Jaap van Raalte maakt zich op voor EK (foto: Els Korsten)

showmanship

hallo gerriët van harte gefeliciteerd we hebben meegekeken. super gedaan, dit is een mooi opsteker voor de nederlandse jong breedersclub. ik zou zeggen bouw een mooi feesje vanavond. en geniet er allen van.

showmanship

Geweldig Gerriet,dit pakken ze je nooit meer af....

Gerriet, super gedaan!

Gerriet, super gedaan! Gelukwensen van ons allemaal, geniet van je succes,want al was de pink goed getraind, je moest het toch nog maar even doen!

Genoten!

Gerriet, wat een ongeloofelijke prestatie wat je hebt geleverd! Fantastisch om te zien in fribourg. We hebben genoten!!!

Showmanship

Geweldig Gerriet, gefeliciteerd! Geniet ervan!

uitslag

op de uitslag staat ze tweede. Hoe kan dit.

1e Showmanship

Beste Koeman, het zit zo - Sr. Kampioen Showmanship en vervolgens 2e overall Sr. Kampioen.

Super!

Wat een mooie prestatie, goed gedaan!Gefeliciteerd!
content-main-right

EK-deelnemers

In aanloop naar het EK in het Zwitserse Fribourg houden de Nederlandse deelnemers gezamenlijk een weblog bij. De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:


Deelnemers

● Jos en Harrie Tijhuis, Hooghalen (Twente Dairies JT Millenium 1)
● Johan en Evelien van Beek, Teteringen (Southland Alex. Carola 11)
● Olf en Jannes Uineken, Dalen (Veenhuizer Damion Winnie, afgevallen)
● Jacob Wijnker en Ina van Ark, Avenhorn (Damion Joy en Zeedieker Roseanne Red)
● Jan en Liesbeth Hermanussen, Beers (Barendonk Brasilera 12)
● Johan Uenk, Nijbroek (JU Lonia 154)
● Gerrit Jan Klein Teselink, Harfsen (Paris)


Young Breeders

● Jaap van Raalte
● Gerriët de Groot


Cowfitters/verzorgers

● Frank van der Staak
● Erica Rijneveld
● Inge Schuiling
● Britte Nooijens
● Roy Schers
● Stef Goossens

right