Sitemenu

zondag 28 februari 2021
left
content-main-left

EK-koeien groeien in vorm

Britte Nooijens – verzorgster EK

De koeien doen het goed in Fribourg. We zien hun vorm iedere dag groeien. We proberen ze zo veel mogelijk met rust te laten en hanteren een vast ritme voor voeren en melken. Gisteravond hebben we de koeien even mee naar buiten genomen. Zo konden ze even de benen strekken. Dat is prettig omdat ze verder de hele dag vast staan. Ook hebben we de benen gekoeld.

Puntjes op de i

Vandaag heeft Erica de koeien nog een keer nageschoren om de puntjes op de i te zetten. Ook wassen we de koeien elke dag. De sfeer zit er goed in. Waar we kunnen, helpen we elkaar. Op de clipplaats treffen we ook deelnemers uit andere landen. Natuurlijk is het leuk om ook even hun koeien te bekijken. Vanavond en morgenvroeg verwachten we de eerste bezoekers uit Nederland. We proberen ons daar zo min mogelijk van aan te trekken en gewoon ons eigen ritme aan te houden.

Niet uitslapen

’s Nachts zijn er steeds twee mensen bij de koeien. We slapen in kamers op een agrarische school vlakbij, vergelijkbaar met de praktijkschool in Oenkerk. Er zijn heerlijke douches en fijne bedden. Maar uitslapen doen we niet. Dat is zonde op zo’n mooi evenement – iedereen wil graag bij de koeien zijn.

Niet focussen op één dier

Zelf breng ik zaterdag Southland Alex. Carola 11 voor, een Alexanderdochter van Southland Holsteins. Het is een ontzettend rustige vaars en fijn om mee te werken. Maar eigenlijk proberen we te voorkomen dat we focussen op één dier; we zijn als team verantwoordelijk voor alle koeien en niemand heeft een voorkeur.

Het EK-team in Fribourg
Het EK-team in Fribourg

zien wel leuk uit stef tot

zien wel leuk uit stef tot snel weer gr mark

Geweldig om te zien

Prachtig mooi om te zien hoe fanatiek en enthousiast julli er mee bezig zijn. Heel veel succes de komende dagen. Wij zullen hier live mee kijken!!

Allemaal heel veel succes!

De mannen komen eraan, gaan hopelijk ook zo genieten als jullie nu al doen. Morgen de laatste dag van de voorbereiding, en dan gaat het gebeuren. Spannend voor jullie! Maak er met z'n allen een mooie dag van.Hoe het ook afloopt. Dit pakken ze jullie niet meer af. Mooie prestatie!!!!!

Succes en voer meng balen.

Hallo allemaal, fijn dat alles tot op heden goed gaat. Wij wensen jullie heel veel succes, uit het Brabantse. En geniet van de Mengbalen zijn met plezier voor jullie gemaakt. Adri

tot morgen

we komen morgen de bloemetjes buiten(binnen) zetten !! Ziet er goed uit allemaal , Top werk! Tot morgen groetjes van ons...

Succes

Bij deze wil ik jullie heel veel succes wensen! Groet Nienke

leuk

wel leuk. Hoe gaat met jullie in beers? alles goed gr mark
content-main-right

EK-deelnemers

In aanloop naar het EK in het Zwitserse Fribourg houden de Nederlandse deelnemers gezamenlijk een weblog bij. De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:


Deelnemers

● Jos en Harrie Tijhuis, Hooghalen (Twente Dairies JT Millenium 1)
● Johan en Evelien van Beek, Teteringen (Southland Alex. Carola 11)
● Olf en Jannes Uineken, Dalen (Veenhuizer Damion Winnie, afgevallen)
● Jacob Wijnker en Ina van Ark, Avenhorn (Damion Joy en Zeedieker Roseanne Red)
● Jan en Liesbeth Hermanussen, Beers (Barendonk Brasilera 12)
● Johan Uenk, Nijbroek (JU Lonia 154)
● Gerrit Jan Klein Teselink, Harfsen (Paris)


Young Breeders

● Jaap van Raalte
● Gerriët de Groot


Cowfitters/verzorgers

● Frank van der Staak
● Erica Rijneveld
● Inge Schuiling
● Britte Nooijens
● Roy Schers
● Stef Goossens

right