Sitemenu

zondag 28 februari 2021
left
content-main-left

Wekelijks wassen

Fam. Hermanussen – inzender EK

We proberen onze koe Brasilera zo goed mogelijk voor te bereiden op de show in Zwitserland. We wassen haar wekelijks om haar goed schoon te houden. Ook halen we drie keer per dag de mest uit haar grote strohok. De koe scheren mochten we nog niet doen, dat doen de cowfitters als de koeien zijn aangekomen in Zwitserland. Zij kunnen de koe er zo goed mogelijk voorzetten. Als voorbereiding hebben we de koe vorige week al wel een keer op uier gezet.

Brasilera staat in quarantaine in ons achterhuis, waar normaal de paarden staan. We hebben de voorwanden van twee boxen tegenover elkaar weggehaald, zodat ze nu één grote stal heeft van 15 x 4 meter. We melken haar met een minimelker en ze wordt volgens het EK-schema dat Erica Rijneveld ons gaf, drie keer per dag gevoerd. Daarnaast krijgt ze onbeperkt hooi.

Kratten bier

Maandag gaat Brasilera naar de verzamelplaats nabij Zwolle. Een controleur van de NVWA komt bij ons klepcontrole doen. Dat is een standaardprocedure, maar best streng. De wagen moet schoon zijn en er moet een gecertificeerde chauffeur achter het stuur zitten. Vanuit Zwolle gaat de hele groep op transport naar Zwitserland. Wij gaan zelf op vrijdag richting Fribourg.

Deze week heb ik, Ivo, een bedrijfsfolder gemaakt van ons bedrijf. Die leggen we in de stand bij de koeien. Ook de andere deelnemers hebben zo’n folder gemaakt. We nemen verder statafels mee voor de stand en een paar kratten bier.

Ruwvoer achter de hand

We gaan ook ruwvoer meenemen voor de koeien van het gehele team. Dit voer is bedoeld om achter de hand te hebben als een koe in Zwitserland niet graag wil vreten. Er is een mengsel gemaakt van kuilgras, hooi, mais en luzerne. Dit wordt vandaag in pakken geperst en geseald en gaat mee op transport naar Zwitserland. Iedere inzender neemt verder zijn eigen krachtvoer mee.

Kriebelen

Het begint nu echt te kriebelen. Je merkt het aan elkaar dat we er veel mee bezig zijn. We lopen eens vaker naar Brasilera om te kijken hoe het met haar gaat. We zijn natuurlijk al ruim drie weken lang intensief aan het apart voeren, melken en wassen. We werken naar het eind toe. Van ons mag het nu echt beginnen.

Brasilera
Brasilera wordt in haar quarantainestal zo schoon mogelijk gehouden

hopelijk komen er mensen op de fokkersstand af in fribourg

de folders en kaasblokjes zijn natuurlijk leuk verder zullen vooral de koeien moeten zorgen voor interesse van andere geinteresseerden bij de stand van deze fokkers,want dat vind ik het echt de ondersteuning op t laatste moment van crv is aardig maar verder hebben zij zich niet met werving en selektie bemoeid

koeienliefhebbers,

Koeienliefhebbers, Wij lazen in de weblog van Frank Van der Staak dat jullie bezig waren met sponsoring. Wij als bestuur van de zuidnederlandse wintershow willen jullie als deelnemers, en in het bijzonder de algemeenkampioen van Asten-Heusden Brasilera 12 een sponsorbedrag aanbieden van €100,- om enigszins de kosten te drukken, voor jullie is het misschien maar een klein bedrag, maar als meerdere keuringen het voorbeeld volgen dan kan dat tot een mooi bedrag leiden waardoor alle deelnemers en helpers niet alles uit eigen zak hoeven te betalen. Wij wensen alle deelnemers veel succes toe, en wie weet tot in Zwitserland. Bestuur/ inzenders/helpers Zuidnederlandse wintershow Asten-Heusden 9 mrt 2013.

Veel succes Nederlandse deelnemers!

In navolging van de Zuidnederlandse Wintershow willen ook wij, als bestuur van de Midsummer Dairy Show, jullie als deelnemers een sponsorbedrag van € 100,- aanbieden. Jullie inzet voor de Nederlandse fokkerij zal in ieder geval beloond worden met een prachtige ervaring, waardering vanuit de Nederlandse melkveehouderij en hopelijk nog veel meer! Alle deelnemers heel veel succes toegewenst in Fribourg! Bestuur Midsummer Dairy Show
content-main-right

EK-deelnemers

In aanloop naar het EK in het Zwitserse Fribourg houden de Nederlandse deelnemers gezamenlijk een weblog bij. De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:


Deelnemers

● Jos en Harrie Tijhuis, Hooghalen (Twente Dairies JT Millenium 1)
● Johan en Evelien van Beek, Teteringen (Southland Alex. Carola 11)
● Olf en Jannes Uineken, Dalen (Veenhuizer Damion Winnie, afgevallen)
● Jacob Wijnker en Ina van Ark, Avenhorn (Damion Joy en Zeedieker Roseanne Red)
● Jan en Liesbeth Hermanussen, Beers (Barendonk Brasilera 12)
● Johan Uenk, Nijbroek (JU Lonia 154)
● Gerrit Jan Klein Teselink, Harfsen (Paris)


Young Breeders

● Jaap van Raalte
● Gerriët de Groot


Cowfitters/verzorgers

● Frank van der Staak
● Erica Rijneveld
● Inge Schuiling
● Britte Nooijens
● Roy Schers
● Stef Goossens

right