Sitemenu

zondag 28 februari 2021
left
content-main-left

Paris keert voor even terug naar geboortegrond

Gerrit Jan Klein Teselink – inzender EK

Onze EK-deelneemster Paris kochten we in Zwitserland. Met de EK-deelname keren we dus voor even terug naar haar geboortegrond. Dat maakt het toch een klein beetje speciaal. Toen we ons op konden geven voor het EK in Zwitserland, hebben we dat direct gedaan. De shows zijn voor ons een grote liefhebberij en we zijn er al jaren bij. Laatst keken we samen nog oude videobeelden van het EK van 1964 in Den Bosch. Mijn schoonouders deden daar mee met een mrij-koe die toen reservekampioene werd.

Wij hebben een klein melkveebedrijf met momenteel vier melkkoeien en ongeveer zestien stuks jongvee. Voor de verplichte quarantaine van Paris hebben we in ons achterhuis, waar vroeger de koeien stonden, een plek gemaakt. Daar melk ik de koe met een aparte melkmachine en krijgt ze apart voer. Voornamelijk hooi met nog wat maismeel en pulp om haar in een goede conditie te houden. Van een collega-boer hebben we een extra baal heel luxe hooi gesponsord gekregen, speciaal voor Paris.

Controle op quarantaineregels

Maandag is er voor de tweede keer bloed getapt voor ibr. De NVWA is daarnaast al twee keer wezen controleren of de quarantaineregels goed worden nageleefd. Dat doen ze onaangekondigd. Met de koe gaat het verder prima, hoewel ze door de verandering van stal naar quarantainestal wel een lebmaagverdraaiing kreeg. Gelukkig konden we dit vlot verhelpen en een uur na de behandeling stond ze alweer te vreten.

Dichtbij de koe

Volgende week maandag vertrekken de koeien richting Zwitserland. Ik heb vertrouwen in de reis. Paris heeft de afstand tenslotte al eens met goed gevolg afgelegd. Dinsdagochtend vroeg reis ik met een paar anderen mee om op tijd in Zwitserland te zijn. Mijn vrouw komt later, ze reist samen met een paar andere vrouwen van inzenders met de trein. Ik vind het prettig om de dagen vóór de keuring dichtbij de koe te kunnen zijn. Koeien kunnen niet praten, maar ik weet zeker dat ze zich beter op haar gemak voelt als er iemand in de buurt is die ze kent.

Paris in quarantaine
EK-deelneemster Paris staat in het achterhuis in quarantaine

super koe

super beste koe, loopt zeker niet achteraan. veel succes, hoop dat koe goed blijft eten, geen stress krijgt.

Paris

Een geweldige rastypische koe, inhoud, beste benen, excellent uier. Hoop dat zij zich goed laat zien op zijn geboortegrond. Veel succes fam. Klein Teselink.

grappig dat paris back to the roots gaat

er wordt helaas teveel gewauweld over oranjeshawls enzo op de ek blogjes en de reakties zijn haast nooit terzake belangrijk ik denk dat als paris haar vorm van de show waar ze kampioene werd in holland heeft zeker geen slecht figuur zal slaan ook de 100.000 koe van jullie is een toonvoorbeeld.....

Paps ga ervoor samen met

Paps ga ervoor samen met Paris en heel veel succes in Zwitserland
content-main-right

EK-deelnemers

In aanloop naar het EK in het Zwitserse Fribourg houden de Nederlandse deelnemers gezamenlijk een weblog bij. De Nederlandse afvaardiging ziet er als volgt uit:


Deelnemers

● Jos en Harrie Tijhuis, Hooghalen (Twente Dairies JT Millenium 1)
● Johan en Evelien van Beek, Teteringen (Southland Alex. Carola 11)
● Olf en Jannes Uineken, Dalen (Veenhuizer Damion Winnie, afgevallen)
● Jacob Wijnker en Ina van Ark, Avenhorn (Damion Joy en Zeedieker Roseanne Red)
● Jan en Liesbeth Hermanussen, Beers (Barendonk Brasilera 12)
● Johan Uenk, Nijbroek (JU Lonia 154)
● Gerrit Jan Klein Teselink, Harfsen (Paris)


Young Breeders

● Jaap van Raalte
● Gerriët de Groot


Cowfitters/verzorgers

● Frank van der Staak
● Erica Rijneveld
● Inge Schuiling
● Britte Nooijens
● Roy Schers
● Stef Goossens

right