Sitemenu

dinsdag 26 mei 2020
left
content-main

voedselproductie

Niet in hokjes denken

Joris Lohman: 'Koeien melken mag geen fabrieksvorm aannemen'
De consument raakt steeds verder vervreemd van de herkomst van voedsel, waardoor de waardering voor goede en eerlijk gemaakte producten verdwijnt.

Geen crisis voor de landbouw

Agrarische sector levert voor tien procent bijdrage aan de Nederlandse economie
Terwijl de economie in het slop zit, blijven de agro- en foodexport een heel stabiele factor, zowel in Vlaanderen als in Nederland.

Fokken op vergroten van voedselzekerheid

Kersvers hoogleraar Roel Veerkamp: 'De kunst is meer voedsel produceren met gezondere koeien en een lagere methaanuitstoot'
In rap tempo volgen ontwikkelingen in de fokkerij elkaar op. Maar we zijn er nog lang niet, voorspelt Roel Veerkamp.

Voedsel onder de aandacht

Productie moet omhoog om wereld te voeden volgens Louise Fresco
De consument is in verwarring, meldde Louise Fresco tijdens de jongerendag van FrieslandCampina.

Vizier op groener denken

Nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid zet in op duurzame productie
Het NAJK-congres had met eurocommissaris Dacian Ciolos een gewichtig spreker. Ciolos kwam in Utrecht het nieuwe landbouwbeleid toelichten, maar hij bleef oppervlakkig.

Voedsel is een wapen

Gert Coppens: "Beter geen akkoord dan een akkoord dat geen rekening houdt met lokale landbouw"
Een lid van de 'Werkgroep voor een rechtvaardige en verantwoorde landbouw' (Wervel) beantwoord vragen t.a.v. een standpunt over de WTO en over voedselsoevereiniteit

Nieuws

Europeanen staan sceptisch tegenover het klonen van dieren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie.
right