content-main
vleesveerassen
Sinds de invoering van de melkcontingentering startten veel veehouders met een tweede tak waarbij dit vleesras zeer gewild is.
De toegenomen belangstelling voor vier zuivere vleesrassen
Dit al ruim 20 jaar bekende vleesras in Nederland biedt vooral voor de akkerbouw een renderende tweede tak
De belangstelling voor het vleesras 'Limousin' neemt toe. Bespreking van de gunstige eigenschappen voor de vleesproduktie. Opgemerkt wordt, dat het vlees van Limousins populair is
Een gesprek met de directeur van het Maine-Anjoustamboek in Frankrijk, een ras dat met een tweelingfrequentie van 5 % volgens hem het hoogst ter wereld scoort
Een Gelderse veehouder vindt dat de Limousin in Nederland te weinig aandacht krijgt en wijt dit aan het feit dat men hier aanvankelijk alleen kruiste.
Reportage van een Overijssels bedrijf, waarop gekozen is voor zuivere Blonde d'Aquitainefokkerij
3 artikelen over: de afhankelijkheid van de Nederlandse Limousinfokkers van de Franse fokprogramma's, de koers van het Limousinstamboek in Nederland, en de ervaringen van een Zeeuwse Limousinfokker, d
De positie van de Charolaisfokkerij in Nederland