Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main

veevoeding

Waken over goed imago

De Nederlandse melkveehouderij als referentie voor de rest van de wereld - special internationalisering
Alleen door zuinig te zijn op het binnenlandse imago van de melkveehouderij kan de Nederlandse agribusiness zijn internationale positie behouden, zo stelt directeur Robert Liet van Trioliet, producent

Eiwit uit een ander vaatje

Om nieuwe eiwitbronnen tot een succes te maken is beschikbaarheid van grote volumes noodzakelijk
Insecten, zeewier, eendenkroos of algen, het zijn stuk voor stuk eiwitbronnen, die prima dienst zouden doen als veevoergrondstof.

Celwandvertering uit beeld

Veredelaars schrappen celwandverteerbaarheid uit onderzoek mais ten gunste van meerdere oogstmomenten
Deskundigen vanuit de veevoeding noemen het einde van celwandverteerbaarheid in het maisrassenonderzoek jammer, maar niet onoverkoombaar.

Kampioene met jerseybloed

Intensieve bedrijfsvoering resulteert bij Ierse familie Barrett in fraaie keuringsvedettes - bedrijfsreportage
Compacte koeien die melk produceren enkel op gras zijn niet besteed aan de Ierse familie Barrett. Ze werken zoals collega’s op het vasteland: ze voeren een intensief rantsoen met krachtvoer.

Nieuws

Vruchtwisseling verlaagt het risico op bladdenvlekkenziekte bij mais. Dat is de uitkomst van Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) van Wageningen UR.

Twee jaar oude gewasresten bevatten nog levensvatbare sporen bladvlekkenziekte

Nieuws

Veehouders die hun melkvee dynamisch voeren, mogen een saldotoename van vijftig euro per koe per jaar verwachten. Dat blijkt uit resultaten van de ruim honderd melkveehouders die via Agrifirm startten met dynamisch voeren.

In dit voerprogramma is de krachtvoergift afhankelijk van het saldo; bij lage melkprijzen gaat het systeem zuiniger om met voer dan omgekeerd.

 

Bij dynamisch voeren is de krachtvoergift afhankelijk van het saldo

Nieuws

Vanaf heden zijn voederwaardeprijzen vrij toegankelijk op de websites van de Animal Sciences Group (ASG) en het Productschap Diervoeder (PDV).

Op drie websites zijn voederwaardeprijzen vrij in te zien

Nieuws

De voorjaarskuilen zijn dit jaar van goed niveau. De vroege kuilen hebben gemiddeld een hoge vem en zijn minder droog dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van Blgg. Verder bevatten de vroege kuilen minder structuur en meer eiwit in vergelijking met de kuilen die later dit voorjaar zijn gemaakt.

Vroege kuilen bevatten meer eiwit dan late voorjaarskuilen

Nieuws

In welke rantsoenen passen bijproducten uit de bio-ethanolproductie het beste? Maakt tarwegistconcentraat de vertering van het rantsoen sneller of juist langzamer?

Hoe goed past tarwegistconcentraat in het rantsoen?
right