Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main

vee

"Halvering vaarzenexport"

BSE heeft volgens Nammen Schaap meer gevolgen voor export dan MKZ
De directeur van een vee-exportbedrijf geeft commentaar op de aangepaste regelgeving na de MKZ-crisis

Nieuws

De EU-lidstaten mogen niet langer belemmerende maatregelen opwerpen tegen vee dat gevaccineerd is tegen het blauwtongvirus. Dat heeft het Europese Permanent Comité voor de voedselketen en diergezondheid woensdag beslist. Het besluit wordt binnenkort bekrachtigd door de EU-Commissie. Dat meldt de website van Vilt, het Vlaams Informatiecentrum voor Land- en Tuinbouw.

Nieuws

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt een verbod in op het verzamelen en vervoeren van schapen, geiten, runderen en varkens (evenhoevigen) in Nederland.

Nieuws

Op een veehouderij in Egham in Surrey in het zuiden van Engeland is opnieuw een geval van mond- en klauwzeer (mkz) vastgesteld. Dat meldt het plattelandsministerie Defra.

Nieuws

Er is nauwelijks verschil in inkomen tussen veehouders die weiden of opstallen. Dat concludeert Countus Accountants en Adviseurs op basis van een economische analyse.
Weiden wel extra saldo, maar weinig verschil in inkomen

Nieuws

Na fokveedag Echteld wordt ook de fokveedag van Espelo verplaatst naar 15 september. De keuring van Sint-Oedenrode is afgelast.

Nieuws

Het vervoersverbod voor runderen en varkens wordt naar verwachting vrijdag 10 augustus om 12.00 opgeheven.

Nieuws

Bijna vijftig fleckviehdieren zijn afgelopen weekend vanuit de Duitse deelstaat Beieren naar Zwolle verhuisd. De dieren zijn tijdens de Landbouw Vakbeurs van 11 tot 13 oktober in Zwolle te bekijken.
Voldoende tijd voor de Beierse fleckviehdieren om te acclimatiseren voor de Landbouw Vakbeurs werkelijk begint

Nieuws

De GD komt met twee nieuwe bvd-bewakingsprogramma's, bovenop de bestaande drie. De uitbreiding is volgens de GD nodig om bvd ook via het jongvee te beheersen en bewaken.

Nieuws

Het Nutriënten Management Instituut heeft een wijzer ontwikkeld om veehouders meer inzicht te geven in de voorziening van hun vee met sporenelementen.
right