Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main

supermarkten

Wel vaccineren, niet ruimen

Koepelorganisatie supermarkten CBL zegt bij nieuwe mkz-uitbraak producten van gevaccineerde dieren gewoon af te nemen - special mkz
Het massaal ruimen van dieren leverde tijdens de mkz-crisis in 2001 veel protest op. Wel vaccineren, maar niet ruimen is het beleid bij een eventuele volgende uitbraak.

Macht van de consument

Supermarktspecialist Gerard Rutte vindt het onbegrijpelijk dat weidemelk onder huismerk in de winkel ligt
In een interview merkt de supermarktspecialist o.a. op dat melkveehouders een kritischer geluid naar de supermarkten zouden moeten laten horen omtrent de hoogte van de melkprijs

Nieuws

De eis van supermarktketen Albert Heijn om vanaf 17 september twee procent korting te berekenen bij zijn leveranciers, heeft bij organisaties binnen en buiten de sector een golf van verontwaardiging opgeleverd.

Albert Heijn gaat zijn leveranciers twee procent minder uitbetalen

Nieuws

Consumenten gaven in 2009 met 40,7 miljoen euro bijna twee keer zoveel geld uit aan diervriendelijk geproduceerd producten (vlees en eieren) dan vorig jaar.

De omzet van diervriendelijk geproduceerd rund- en varkensvlees steeg het hardst

Nieuws

De Dutch Dairymen Board (DDB) roept melkveehouders op om de poorten van de zuivelfabriek van Friesland Foods in Nijkerk vannacht te blijven blokkeren.
Grote actiebereidheid bij Duitse melkveehouders

Nieuws

Het Deense zuivelconcern Arla ontwikkelt een op karnemelk gebaseerd drankje tegen dementie.

Nieuws

Prijsverlaging leidt niet per definitie tot meer omzet van biologische producten. Het effect op de afzet is voor elk product anders. Tot die conclusie komt het LEI na een prijsexperiment van supermarkten in tien plaatsen.

Nieuws

Het EKO-monitorjaarrapport 2005 toont een omzetstijging van het biologisch marktaandeel van 460,9 miljoen naar 467,4 miljoen in het afgelopen jaar.
right