Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main

schapen

Vaccinatie remt mkz-uitbraak

Klinische verschijnselen mkz bij kalveren minimaal, volwassen runderen doodziek
Na de MKZ-uitbraak in 2001 rees de vraag of vaccinatie tegen de ziekte een epidemie kan voorkomen.

Agressieve Betsies tieren op sober bedrijf van Kees en Anja Maris

Nederlandse Betsies gloren in Limoges. Eeen bedrijfsreportage van een melkveehouderij met een omvang van 80 ha en 80 melkkoeien

Nieuws

Melkveebedrijven gaan zich steeds meer richten op alleen melkvee. De vanouds bekende neventakken met varkens en/of schapen worden op steeds meer bedrijven kleiner.

Het aantal schapen op melkveebedrijven is in negen jaar 40 procent gedaald

Nieuws

De Belgische overheid heeft besloten ook dit jaar vaccinatie tegen blauwtong type 8 verplicht te stellen voor runderen en schapen. Daarnaast gaan de vergoedingen die rundvee- en schapenhouders voor de vaccinatie krijgen omhoog.

Nieuws

Het ministerie van LNV heeft de maatregelen voor blauwtong serotype 6 versoepeld. De aanpassing houdt in dat het insluitingsgebied is opgeheven en heel Nederland nu alleen nog beperkingsgebied is.

Nieuws

De Nederlandse overheid heeft met ingang van 20 oktober 18.00 uur een exportverbod ingesteld voor dieren die gevoelig zijn voor blauwtong, zoals runderen, schapen en geiten.

Nieuws

Nederland wil volgend voorjaar schapen en runderen opnieuw vaccineren tegen blauwtong.

Nieuws

Minister Verburg roept veehouders op hun dieren te vaccineren tegen blauwtong.

Nieuws

Bij herkauwers in het Waalse plaatsje Komen in de provincie Henegouwen werd op 29 juli laatstleden het blauwtongvirus type 8 opnieuw vastgesteld.

Nieuws

Het is bijna zover. Nog enkele dagen en onze koeien zullen de ring moeten betreden. Gelukkig lopen de voorbereidingen zoals gepland en staan de koeien er goed voor. Afgelopen dinsdag zijn ze onder leiding van Frank van der Staak geschoren. In het zonnetje zijn de uiers al mooi bijgekleurd en stralen de koeien echt.

Afgelopen dinsdag zijn de koeien geschoren
right