Sitemenu

donderdag 1 oktober 2020
left
content-main

rundvlees

Entrecote van een holsteinkoe

Vlees van holsteinkoeien als culinair hoogtepunt bij Pieter Lonneville van Tête Pressée
Holsteinvlees als culinair hoogtepunt. Chef-kok Pieter Lonneville kwam tijdens een rondreis in Spanje toevallig op het idee.

Van vleeskoe tot vleespakket

Mobiele slager verwerkt vlees bij particuliere (vlees)veehouders
Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge uit Rotterdam hebben tachtig Limousins. Het vlees van deze dieren brengen ze tot waarde via vleespakketten onder de naam ‘Limousin Puur’.

'Noem het industriële landbouw, geen megastal

Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt koe op stal en gras onder led-lampen
Een groeiende wereldbevolking en meer welvaart zorgen voor een grote vraag naar zuivel en vlees, weet trendwatcher Adjiedj Bakas.

Kweekvlees op roze wolk

Nog minstens tien jaar voordat laboratoriumvlees voor consument beschikbaar komt
Nog niemand heeft het geproefd en wanneer het te koop komt voor de consument is ook nog niet bekend.

Kan de kalfsvleesproduktie van zwartbonten verbeterd worden door selektie?

De eerste resultaten van de Terwispelproef met betrekking tot de relatie tussen de eigenprestatietoets van de proefstieren en de kalfsvleesproduktiegeschiktheid van de nakomelingen worden geanalyseerd

Wijst de E.G.-rundvleesmarkt in de richting van melk?

Het consumptiepatroon van rundvlees en de marktpositie hiervan komen ter sprake. Deze wijzen, ondanks de superheffing, in de richting van een betere toekomst bij de selectie op melk dan op vlees

Voor de kalfsvleessektor was 1986 opnieuw een ongustig jaar

De faktoren ontwikkeling, produktie en export van kalfsvlees, de in- en uitvoer van kalveren, de prijzen en de financiele resultaten zijn belicht

Eigenprestatietoets en selektie op vleesproduktie bij zwartbonten

Een overzicht van de Terwispelproef. Hierbij werd het verband onderzocht tussen eigenprestatietoest van stieren en het nakomelingenonderzoek op kalfsvleesproduktie.
right