Sitemenu

dinsdag 1 december 2020
left
content-main

robots

Robotmelken en écht weiden

Smakelijk gras als randvoorwaarde bij robotmelken en weidegang
Weidegang vraagt vakmanschap en de combinatie met robotmelken vraagt nog meer inspanning. Op Dairy Campus zoeken ze naar slimme beweidingssystemen voor automatische melkers.

Natuurlijk drinkritme

Robot maakt geen fouten in de eerste levensdagen van het kalf
Het Duitse bedrijf Förster Technik ontwikkelde zo’n drie jaar terug de kalverrobot Calfrail voor de eerste individuele levensdagen van het kalf.

Meer robotactiviteit met automatisch voersysteem

Meerdere malen voeren per dag bevordert aantal robotbezoeken - special Voersystemen
Melkveehouders, die naast een melkrobot een automatisch voersysteem hanteren, beschikken over een actievere veestapel, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen UR.

Robotdata ontrafelen

Verandering in rantsoen vraagt doorgaans om aanpassing van robotinstellingen
Tachtig procent van de robotboeren kan volgens voerfirma De Heus het rendement uit de melkrobot nog verbeteren.

Verdubbeld zonder toename van arbeid

Fons Kersten: 'Veel investeren is niet erg, als je het maar doet in dingen die je iedere dag gebruikt' - in detail - arbeidsefficiëntie
Ruim 400 kilogram melk per arbeidsuur.

Modern melken in de wei

Herbert Groeneveld: 'De winst van weidegang is vroeg in het voorjaar te halen' - bedrijfsreportage
Van een doorloopmelkwagen naar een mobiele robot: de koeien van de biologische veehouders Herbert en Jacqueline Groeneveld ondergingen een grote verandering.

Route bepaalt routine koe

Vaarzen en koeien met een goede conditiescore zijn actiefst op robotbedrijven
Wat is de invloed van vrij of gestuurd koeverkeer op het gedrag van koeien?

Koeien in het ritme houden

Wim en Stefan Wijnveen realiseren de hoogste productie van alle robotbedrijven in Nederland - bedrijfsreportage
Een uitgebalanceerd en vooral constant rantsoen verstrekken, een vast ritme hanteren en stipt op tijd twee keer per dag voeren, ook in het weekend.

Traditionele kaas met moderne robot

In tweeënhalf uur tijd maakt de' CheeseMaker' achttien boerenkazen
Een deel van de echte boerenkaas van het melkveebedrijf en de kaasmakerij van de familie Slob in Giessenburg wordt gemaakt met een hypermoderne robot.

Planning bepaalt

Gerrit Wensink: 'we hebben het lopendebandwerk uit ons bedrijf gehaald'
Gerrit en Margriet Wensink melken in Canada in totaal 360 koeien. Sinds twee jaar doen ze dat met zes melkrobots.
right