Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main

positie

Melkveebedrijf groter en groener

Om sterke maatschappelijke en economische positie te behouden gaat melkveehouderij veranderen
Een zegsman van het Centrum voor Landbouw en Milieu voorspelt de veranderingen die de Nederlandse melkveehouderij te wachten staat

Nieuws

Merchantdochter Coum Velia is tijdens de nationale kampioenschappen in het Franse Saint Brieuc uitgeroepen tot algemeen kampioen. De tweedekalfs koe van het bedrijf La Coumière verwees seniorenkampioene Stormia (v.
Coum Velia (Merchant x Derry) is Miss Frankrijk 2009 (foto Schweizer Bauer)

Nieuws

Met de aankoop van Centar verwerft de Zuid-Beierse fleckvieh ki-organisatie München-Grub een belangrijke positie op de Kroatische spermamarkt. De Kroatische ki-vereniging Centar heeft 75 procent van de spermamarkt.

Nieuws

De voorgenomen fusie tussen Friesland Foods en Campina is voor de mededingingsautoriteiten van de Europese Commissie in Brussel een lastige zaak, meldt het Financieele Dagblad.

Nieuws

Frankrijk heeft een nieuwe lijstaanvoerder. In de junidraai heeft debutant Usonet Fin (Finley x Janze Moun) met 180 ISU de leiding overgenomen van Jockozoon Revivien.
Hoogste exterieurscore voor Roumare

Nieuws

Beekmanshoeve Bertil is de verrassende nieuwe zwartbonte nvi-topper bij de jongste Interbulldraai voor Nederland en Vlaanderen.
Bertil (v. Willis) maakt sterk debuut

Nieuws

Op praktijkcentrum Nij Bosma Zathe zijn de eerste ervaringen met een draadloos sensornetwerk voor metingen aan individuele koeien gepresenteerd.
Sensoren registreren de bewegingen en houding van een koe

Nieuws

Revivien handhaaft in Frankrijk zijn positie als aanvoerder van de ISU-lijst.
In zijn tweede draai klimt Stol Joc naar vijfde plaats

Nieuws

Leetelg Woeste van Guido en Pieter-Jan Hermie uit Adegem en Erasmusdochter Vemira van Patrick De Vreeze uit Merendree overheersten de provinciale kampioenschappen zwart- en roodbont in het Oost-Vlaamse Oudenaarde.
Vemira (v. Erasmus), algemeen kampioen roodbont

Nieuws

Eind april is Skalsumer Jorryn (v. Jocko Besne) onverwachts doodgegaan.
Vroegtijdige afvoer voor Jocko Besnezoon Jorryn
right