Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main

nacht

Automatisering en het dag- en nachtritme van melkkoeien

Bij de ontwikkeling van geautomatiseerde voer- en melksystemen zal men rekening dienen te houden met het dag- en nachtritme van koeien

Nieuws

Het is zover, we zijn aangekomen in Utrecht en hier gaat het de komende dagen allemaal gebeuren. Het is nu donderdagavond rond 22.00 uur en we hebben even een momentje rust. Rond zes uur vanavond zijn we met de koeien vanuit Avenhorn vertrokken. De reis is redelijk goed verlopen en ondanks een klein beetje file waren we rond half acht hier in de Veemarkthallen.

De koeien herkauwen rustig en de eigenaren zijn tevreden

Nieuws

Volop in de race

18-06-2008

We hebben een bijzonder weekend achter de rug of eigenlijk begon het al eerder. Onze hond, een labrador, moest het weekend jongen, maar was op woensdag al heel onrustig. We zouden die avond de koeien nog even wassen, want we hadden ons tenslotte voorgenomen dit twee keer per week te doen. Door de onrust van de hond zijn we uiteindelijk maar bij haar gebleven.

Het scheren en cowfitten wordt uitbesteed

Nieuws

De Belgische Boerenbond wijst de acties af van veehouders die in de nacht van donderdag op vrijdag een aantal distributiecentra hebben geblokkeerd.

Nieuws

Tijdens de nacht van de red holsteins in Burgdorf heeft Francois Morand opzien gebaard met Morandale Swatch Britney. De Swatchdochter uit de heersend Europees kampioene Chichoutimi (v. Pickel) won overtuigend in de rubriek stiermoeders.
Morandale Swatch Britney wint in Zwitserland (foto: Schweizer Bauer)

Nieuws

Ook na het herstel van de foute berekening van de fokwaarden blijft de Amerikaanse Manfredzoon O Man leider in het nvi-klassement.
Manfredzoon O Man sterk op alle fronten
right