Sitemenu

zondag 24 januari 2021
left
content-main

melkweg2020

Nieuws

Bij Jan Teade en Lydia Koostra heeft de grote hoeveelheid regen van de afgelopen periode gezorgd voor een behoorlijke vertraging van de stalbouw.

Bronbemaling moet de bouwput geschikt maken voor de werkvloer

Nieuws

In de nieuwste weblog van de broers Wilms vormt 'draagvlakkracht' het centrale thema. Enerzijds zorgt de zomer voor een droge vrijloopstalbedding, anderzijds laat de gemeente zich eind augustus uit over de Koe-Landerij.

De bedding is in de zomermaanden erg los waardoor de koeien moeten klunen

Nieuws

De betrouwbaarheid van weersvoorspellingen zijn de laatste dagen landelijk in het nieuws en ook Klaas en Martine Schoone refereren er aan in hun nieuwste blog.

Het landbouwbeleid in Brussel en het weer hebben overeenkomsten

Nieuws

Blog Wilms: op zoek naar de boerenkoe

16-02-2012  · 2 reacties

Voor hun toekomstige Koe-Landerij zijn Bouke Durk en Berend Jan Wilms op zoek naar de ideale boerenkoe. Op de site van Melkweg2020 vertellen ze daarover en ze twijfelen daarbij aan de holsteinkoe.

Veel sneeuw en temperaturen tot min 30 graden in Finland

Nieuws

Berend Jan en Bouke Durk Wilms vertellen in hun nieuwe weblog op Melkweg2020.nl over de 'proefopstelling' van de Koe-Landerij die ze binnenkort in gebruik gaan nemen.

De broers Wilms willen onder andere ervaring op doen met de vrijloopstalbodem

Nieuws

In een nieuwe blog op Melkweg2020.nl gaat Boenink in op de nieuwe mestnota van de staatsecretarissen Bleker en Atsma. Hij vindt de noodzakelijke be- of verwerking van mest voor bedrijven met een mestoverschot een goede zaak.

Biogasvereniging Achterhoek is met 120 leden bezig om een vergister van 150.000 m3 te realiseren

Nieuws

Ook Jan Teade Kooistra heeft zijn nieuwe blog op melkweg2020.nl geschreven over het artikel in Veeteelt met de vergelijking van de financiële resultaten.

Kooistra kijkt onder andere vooruit op schaalvergroting richting 2015

Nieuws

Klaas en Martine Schoone zijn niet tevreden over de vruchtbaarheidskengetallen op hun bedrijf. Daarom zijn de Melkweg 2020-deelnemers een paar maanden geleden opnieuw gestart met bedrijfsbegeleiding.

Familie Schoone werkt met dierenarts aan betere vruchtbaarheid

Nieuws

Klaas en Martine Schoone nemen een toeristische route op Melkweg 2020.nl. Samen met Natuur- en Milieucoöperatie Rivierduingebied hebben ze plannen om een informatiecentrum op te richten.

Plannen voor een informatiecentrum in het Rivierduingebied

Nieuws

Klaas en Martine Schoone hebben een nieuwe weblog geschreven op melkweg2020.nl. De melkveehouders uit Lelystad kregen naar aanleiding van de reportage in Veeteelt diverse reacties via Veeteeltforum.nl en via Twitter.

right