Mobiele slager verwerkt vlees bij particuliere (vlees)veehouders
Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge uit Rotterdam hebben tachtig Limousins. Het vlees van deze dieren brengen ze tot waarde via vleespakketten onder de naam ‘Limousin Puur’.
Franse Limousins vormen voor emigrant Klein Koerkamp vervolg op Nederlands melkvee
Met melkkoeien, maar zonder Limousins, ging een veehouder in 1979 van Nederland naar Frankrijk. 20 jaar later: de melkkoeien zijn gebleven, maar de Limousins vormen nu de belangrijkste tak
Harde kern vleesveehouders showt topdieren in Zwolle
Impressies van de nationale vleesveeshow te Zwolle met opsomming van de kampioenen bij Blonde d'Aquitaine, Verbeterd roodbont, Limousin, Piemontese, Charolais en Marchigiana
3 artikelen over een opfokprogramma voor Limousinfokkers, een gesprek met een Limousinfokker over het belang van een goede stier, en de vleesveekeuring in Zwolle
Jan en Betsie Greftenhuis verkopen Limousinvlees in eigen winkel
Alles hebben ze zelf in de hand. Het fokken, het voeren en ook de verkoop van hun Limousinkoeien en -stieren. Kilo's rundvlees gaan er wekelijks over de toonbank van hun eigen slagerij op de boerderij
Limousinliefhebbers werken samen met Natuurmonumenten op 800 hectare
Reportage van een veebedrijf waar 175 Limousinzoogkoeien biologisch worden gehouden en waaraan door Natuurmonumenten een vergoeding wordt gegeven voor het beheer van 800 ha grond