Sitemenu

dinsdag 13 september 2022
left
content-main

kinderen

Koe geeft kinderen kansen

Jos Creemers runt veelzijdig melkveebedrijf in Kenia ten bate van weeskinderen
Een Nederlander heeft vanaf 1993 in 10 jaar tijd een melk- en zuivelbedrijf in Kenia opgebouwd (55 koeien en werk voor 50 medewerkers), dat voor inkomsten en werkgelegenheid voor een weeshuis zorgt

Nieuws

In 2007 at een Nederlander gemiddeld ongeveer 19,2 kg rund- en kalfsvlees. Dat is bijna een kwart van de totale vleesconsumptie.

Nieuws

Het is bijna zover. Nog enkele dagen en onze koeien zullen de ring moeten betreden. Gelukkig lopen de voorbereidingen zoals gepland en staan de koeien er goed voor. Afgelopen dinsdag zijn ze onder leiding van Frank van der Staak geschoren. In het zonnetje zijn de uiers al mooi bijgekleurd en stralen de koeien echt.

Afgelopen dinsdag zijn de koeien geschoren

Nieuws

De Belgische consument geeft steeds meer geld uit aan melkproducten, maar koopt minder melk.
Doorsnee Belg drinkt 54,8 liter melk

Nieuws

De voorbereidingen voor de NRM zijn er de afgelopen dagen wat bij ingeschoten. Het weekend zijn we met de kinderen een paar dagen weg geweest en gisteren en vandaag zijn we druk met het leggen van platen rond de nieuwe schuur. Uiteraard hebben we de NRM-koeien 's nachts wel apart achter in de ligboxenstal gehuisvest en ze krijgen hun eigen rantsoen.

De koeien krijgen individueel bierborstel, luzerne en brok

Nieuws

Nog even snel een stukje schrijven over de tot nu toe gedane voorbereidingen voor de NRM. We gaan namelijk zo meteen een paar dagen met de kinderen weg. Voor het eerst in negen jaar gaan we naar een vakantiepark! We zijn wel eens eerder weg geweest, maar dan gingen we een paar dagen koeien kijken. We gaan nu echt voor de kinderen.

Nieuws

Het is flink druk hier. De kinderen zijn inmiddels op school en het is hoog tijd om het gemaaide gras te gaan schudden. Maar voordat we richting het land gaan, schrijven we eerst nog even snel een stukje voor de weblog. Jullie willen vast weten met welke koeien we definitief naar de NRM mogen? En of er nog dieren geselecteerd zijn voor de dochtergroependemonstratie?

De geselecteerde koeien staan apart gehuisvest

Nieuws

Wij zijn Jacob Wijnker en Ina van Ark en runnen samen een melkveebedrijf in Avenhorn met ongeveer 50 melkkoeien. We hebben vier kinderen, Merel en Isabel (een tweeling van 6), Robin (3) en Daan (1). Naast de koeien hebben we ongeveer 60 stuks texelaarfokooien. Ook werkt Jacob nog veel buiten het bedrijf.

Future Dream Holstein Sonja 134 (v. Goldwyn)

Nieuws

De organisatie van de fokveedag in Hellevoetsluis overweegt de koeienshow, die gepland staat voor zaterdag 11 augustus, te vervangen door een videokeuring.

Nieuws

In 2006 is de kaasconsumptie in België toegenomen. De gemiddelde Belg kocht 11,7 kg kaas.
right