Sitemenu

zaterdag 30 mei 2020
left
content-main

kazen

Boerderij etalage voor consument

Familiekudde zorgt mede voor jaarlijks 13.000 tot 14.000 bezoekers op kaasboerderij De Ruurhoeve - in detail: koe en consument
Het verhaal achter de zelfgemaakte kaas is belangrijk op kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon.

Traditionele kaas met moderne robot

In tweeënhalf uur tijd maakt de' CheeseMaker' achttien boerenkazen
Een deel van de echte boerenkaas van het melkveebedrijf en de kaasmakerij van de familie Slob in Giessenburg wordt gemaakt met een hypermoderne robot.

Fokken voor hogere kaasproductie

Niet voer maar met name fokkerij beïnvloedt eiwitsamenstelling in melk
De hoeveelheid melkeiwit per lactatie per koe is meer dan verdubbeld: van 148 kilo in 1960 tot 330 kilo in 2009.

"Consumenten laten zich niet misleiden"

Anton en Janine Witte profiteren van toeristen op Texel via eigengemaakte boerenkaas
Een Texelse kaasmaker heeft een winkel aan huis, waar naast de Texelse kaas ook eigengemaakte schapenkaas en diverse andere streekproducten worden verkocht

Beste boerenkaas

Magdaléne Captein: "Ik bedenk niet van tevoren dat ik een keuringskaas ga maken"
Op een melkveebedrijf met 80 roodbonte melkkoeien wordt jaarlijks 600.000 kg quotum volgemolken, waarvan het overgrote deel voor de eigen kaasproductie is bestemd.

'Kaaskoppen' moderniseren

Amerikaanse staat Wisconsin biedt meer dan kleine rode boerderijen met grupstallen
Een schets van de melkveehouderij in Wisconsin, waar het grootste deel van de melk z'n weg vindt in de kaasproductie

Van tuincentrum naar koeien

Toon van de Breemer als ecologische kaaspionier
Ervaringen van een veehouder die 7 jaar geleden na 26 jaar tuincentrum de overstap maakte naar de veehouderij.

Meer uit melk

De trend
In 3 artikelen komen de trends naar voren in wat de consument vraagt en kan krijgen aan zuivelprodukten, en waarin het hoofd marktonderzoek van het Nederlands Zuivelbureau, de directeur van 't NIZO en

Alle melk in de kaastobbe

Hoog eiwit staat bij familie Noordam aan de basis van efficiënte kaasproductie
Reportage van een melkveebedrijf (130 stuks melkvee), waarbij 1/4 van het quotum tot zuivel voor de eigen zuivelwinkel wordt verwerkt, vooral kaas
right