Sitemenu

donderdag 3 december 2020
left
content-main

kalfsvlees

Kan de kalfsvleesproduktie van zwartbonten verbeterd worden door selektie?

De eerste resultaten van de Terwispelproef met betrekking tot de relatie tussen de eigenprestatietoets van de proefstieren en de kalfsvleesproduktiegeschiktheid van de nakomelingen worden geanalyseerd

Wijst de E.G.-rundvleesmarkt in de richting van melk?

Het consumptiepatroon van rundvlees en de marktpositie hiervan komen ter sprake. Deze wijzen, ondanks de superheffing, in de richting van een betere toekomst bij de selectie op melk dan op vlees

Voor de kalfsvleessektor was 1986 opnieuw een ongustig jaar

De faktoren ontwikkeling, produktie en export van kalfsvlees, de in- en uitvoer van kalveren, de prijzen en de financiele resultaten zijn belicht

Eigenprestatietoets en selektie op vleesproduktie bij zwartbonten

Een overzicht van de Terwispelproef. Hierbij werd het verband onderzocht tussen eigenprestatietoest van stieren en het nakomelingenonderzoek op kalfsvleesproduktie.

Nieuws

De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector heeft besloten een importverbod in te stellen voor Duitse kalveren uit met bvd type 2 besmette gebieden, tenzij er voldaan wordt aan strikte voorwaarden.

De SKV zal indringend controleren op naleving van het importverbod

Hogere prijzen voor kalfsvlees, maar nog geen betere inkomenspositie

Toegenomen problemen in 1988 binnen de sektor kalfsvleesproduktie, geschetst door E. van den Berg, verbonden aan het konsulentschap voor de rundveehouderij in Arnhem

Van koe naar hamburger

Schakelt melkveehouder tijdig over naar ketendenken?
De integrale keten dient niet bij de slachtlijn te stoppen, maar door te gaan via supermarkt en restaurant tot de consument.

Goed vlees, eerlijke prijs

Roland Kleine: "Handelaren? Die jongens heb ik niet nodig"
Een Gelderse Limousinhouder verkoopt zijn vlees al 10 jaar rechtstreeks aan de consument

Kalverketen

Oormerknummer leidend in 'tracking en tracing' - de weg van... kalfsvlees
De VanDrie Group heeft een 'tracking en tracing'-systeem voor kalfsvlees ontworpen. Aan de hand van de weg van het karkas en het vlees in de slachterij wordt het programma uitgelegd
right