Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main

kaasbereiding

Schaken op meerdere borden

Zweeds melkveebedrijf spreidt prijsrisico door te investeren in neventakken - bedrijfsreportage
Het Zweedse familiebedrijf van Lars Inge Gunnarsson omvat een veestapel van 650 melkkoeien. Toch komt slechts vijftig procent van de omzet uit de verkoop van melk.

A-ware schakelt snel

Nieuwe melkafnemer gaat voor maatwerk door melkveehouder te laten kiezen uit meerdere vormen van samenwerking
A-ware-directeuren Jan Anker en Robert van Ballegooijen maken lange dagen. Eind 2014 moet de kaasfabriek van A-ware produceren.

Lactose wint aan belang

Zoektocht naar waardering van lactose via de melkprijs
De wereldwijde handel in lactose groeit fors. Zuivelproducenten halen lactose uit de wei die overblijft na het maken van kaas.

Boerderij etalage voor consument

Familiekudde zorgt mede voor jaarlijks 13.000 tot 14.000 bezoekers op kaasboerderij De Ruurhoeve - in detail: koe en consument
Het verhaal achter de zelfgemaakte kaas is belangrijk op kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon.

Traditionele kaas met moderne robot

In tweeënhalf uur tijd maakt de' CheeseMaker' achttien boerenkazen
Een deel van de echte boerenkaas van het melkveebedrijf en de kaasmakerij van de familie Slob in Giessenburg wordt gemaakt met een hypermoderne robot.

Zuivel aan de deur: hoeve Keymeulen focust op rechtstreekse afzet en klantencontact

Boer in beeld
Op het melkveebedrijf van de familie Keymeulen in Hofstade, een deelgemeente van Aalst. Het is het eerste jaar dat er vakantieopvang plaatsvindt.

Groeien op biologische basis

Omschakeling naar biologische melkveehouderij bracht nieuwe kansen voor bedrijfsuitbreiding
Op het biologische melkveebedrijf van Philip Sinnaeve en Lien Debergh uit het West-Vlaamse Keiem gaan automatisch melken en weidegang hand in hand.

Biologisch met Jerseys

Jan Dirk van de Voort: "Gezondheidsproblemen zijn het signaal dat een koe niet in haar natuurlijke balans is"
Sinds 5 jaar staat het streven naar een natuurlijke balans centraal binnen de bedrijfsvoering van Jan Dirk en Irene van de Voort.

Blaarkoppen in het Groene Hart

Productie Leidse kaas bij familie Warmerdam ondenkbaar zonder blaarkoppen
Veehouders met zuivere blaarkoppen zijn schaars. En boeren die Leidse kaas produceren zijn er ook niet veel. De familie Warmerdam houdt zuivere blaarkoppen én produceert Leidse kaas
right