Sitemenu

woensdag 12 augustus 2020
left
content-main

gezondheidsvoedsel

Van koe naar consument

Consument en wetenschap belangrijke schakels in productontwikkeling - special: Gezonde zuivel
Woordvoerders van verschillende Nederlandse en Belgische zuivelcoöperaties geven aan waar bij de fabrikanten de accenten liggen op het gebied van gezondheidsbevorderende zuivel

Rijker of armer

Zuivelassortiment in supermarkten uitgebreid met gezondheidsbevorderende producten - special: Gezonde zuivel
Een aantal voorbeelden van nieuwe gezondheidsbevorderende zuivelproducten wordt getoond

Meer dikke dan dunne mensen

Zijn slechte eetgewoonten een kans voor gezonde melk van weidende koeien?
Een gedachtenwisseling tijdens een forum o.l.v.

Meer met melk

NIZO-directeur Ad Juriaanse: "Zuivel vervult voorlopersrol binnen voedingssector" - special: Gezonde zuivel
De directeur van NIZO verwijst naar de brede reeks toepassingen van melk, met name in de hoek van de gezondheidsvoeding

Streven naar gezondere melk

Onverzadigde vetzuren: goed voor de koe en gezond voor de mens
Gewezen wordt op een aantal onderzoeksprojecten in Nederland, België en Frankrijk, waarbij men tracht voedingsproducten gezonder te maken door een daling van het vetgehalte of door verhoging van het g

Meer mogelijk met melk

Leo De Valck: "Noodzakelijk onderzoek om gezondheidsclaims te bewijzen vertraagt innovatie" - special Zuivel
Melk tegen diarree, melk tegen eczeem en melk met een verbeterde vetzuursamenstelling. Nieuwe analysetechnieken maken het mogelijk om nog dieper in melk te kijken dan tot voor kort.
right