Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main

gewassen

Beregenen rendabel

Vroegere berekeningen veel te algemeen gesteld
In de zomer van 1993 t/m 1995 is op de Cranendock gegekeken naar mogelijkheden het overgebleven grasland nog zo goed mogelijk te benutten.

Nieuws

Agrifirm helpt telers sinds kort bij hun rassenkeuze via het online programma Seed-Selector. De internetmodule omvat meerdere gewassen zoals snijmais, korrelmais, CCM, zomergerst, winter- en zomertarwe en bladrammenas.

De Seed-Selector biedt hulp bij rassenkeuze

Nieuws

Het is zover, we zijn aangekomen in Utrecht en hier gaat het de komende dagen allemaal gebeuren. Het is nu donderdagavond rond 22.00 uur en we hebben even een momentje rust. Rond zes uur vanavond zijn we met de koeien vanuit Avenhorn vertrokken. De reis is redelijk goed verlopen en ondanks een klein beetje file waren we rond half acht hier in de Veemarkthallen.

De koeien herkauwen rustig en de eigenaren zijn tevreden

Nieuws

Volop in de race

18-06-2008

We hebben een bijzonder weekend achter de rug of eigenlijk begon het al eerder. Onze hond, een labrador, moest het weekend jongen, maar was op woensdag al heel onrustig. We zouden die avond de koeien nog even wassen, want we hadden ons tenslotte voorgenomen dit twee keer per week te doen. Door de onrust van de hond zijn we uiteindelijk maar bij haar gebleven.

Het scheren en cowfitten wordt uitbesteed

Nieuws

De NRM nadert...

11-06-2008

Nog maar tweeënhalve week en het is zover. Ja, de NRM komt nu echt dichtbij. Gelukkig ontwikkelen de koeien zich richting de show zoals we van tevoren graag wilden dat ze gingen doen. De koeien zitten lekker in hun vel en weten al precies wat er gaat gebeuren. 's Avonds na het melken staan ze al bij het scheidingshek te wachten om apart te gaan.

De koeien krijgen slechts heel af en toe een looptraining

Nieuws

In aanloop naar de tweede selectieronde twijfelden we eigenlijk nog steeds over Future Dream Hillie 13, de tweedekalfs Talentdochter, die was afgevallen in de eerste ronde. We hebben haar nog eens goed bekeken en ja, de bovenbouw is niet helemaal strak, maar naar ons idee heeft de koe op andere onderdelen zoveel kwaliteit over.

Nieuws

Het Europese nitraatcomité heeft de aanvraag van Vlaanderen voor derogatie op de maximale bemestingsnormen gunstig geadviseerd.

Nieuws

Er is nauwelijks verschil in inkomen tussen veehouders die weiden of opstallen. Dat concludeert Countus Accountants en Adviseurs op basis van een economische analyse.
Weiden wel extra saldo, maar weinig verschil in inkomen
right