Sitemenu

dinsdag 26 mei 2020
left
content-main

geur en smaak

"Weg met die plastic industriesmaak"

Andrea van Gemst wil met Slow Food kwaliteit, smaak en streekproducten herwaarderen
Vanaf het eerste uur betrokken, geeft een woordvoerster van de kritische consumenten-organisatie Slow Food aan wat de algemene doelstellingen ervan zijn

Over smaak valt te twisten

Etgroen is sleutelwoord in smakelijk houden van het grasland - special: De smaak van gras
3 artikelen, waarin onderzoekers van het PV wenken geven om de smaak van gras in de gaten te houden, een veehouder vertelt over zijn aandacht voor het graslandmanagement, en waarin onderzoekers weerge

Gras dat smaakt naar meer

De invloed van (dierlijke) bemesting op smakelijkheid van gras - special: Bemesting
In 3 artikelen wordt ingegaan op ervaringen uit de praktijk betreffende de invloed van bemesting op de smaak en geur van gras

Onderschatte koeienneus

VIB wil fors hogere ruwvoeropname bereiken door besproeien van rantsoen met melassemengsel
Een bedrijfsadviseur vindt dat de koeienneus nog te veel wordt onderschat en pleit voor een lichte nevel-toebrenging over het voer gedurende 5 à 6 seconden

Vet in gras niet te versmaden

Melk van weidende koeien smeuïger en gezonder door hoger gehalte onverzadigde vetzuren
Eén van de inleiders op een PV-symposium over verborgen voerkwaliteit gaat in op de onderschatte waarde van het onverzadigde vet in weidegras

Geur van mastitis

Mastitisverwekker sneller op het spoor door analyse van geurstoffen
Het klinkt tamelijk futuristisch: door te ruiken aan melk bepalen welke mastitisverwekker in het spel is.
right