Sitemenu

donderdag 13 augustus 2020
left
content-main

direct marketing

Boerderij etalage voor consument

Familiekudde zorgt mede voor jaarlijks 13.000 tot 14.000 bezoekers op kaasboerderij De Ruurhoeve - in detail: koe en consument
Het verhaal achter de zelfgemaakte kaas is belangrijk op kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon.

Met de neus erbovenop

Christiaan Rodenburg: "Bij goed en slecht weer is onze stal een echte attractie" - boer in beeld
Bezoekers van ijsboerderij Labora in De Cocksdorp op Texel kunnen van de ijswinkel richting de stal lopen om de twee robots van het melkveebedrijf aan het werk te zien.

Zuivel aan de deur: hoeve Keymeulen focust op rechtstreekse afzet en klantencontact

Boer in beeld
Op het melkveebedrijf van de familie Keymeulen in Hofstade, een deelgemeente van Aalst. Het is het eerste jaar dat er vakantieopvang plaatsvindt.

"Consumenten laten zich niet misleiden"

Anton en Janine Witte profiteren van toeristen op Texel via eigengemaakte boerenkaas
Een Texelse kaasmaker heeft een winkel aan huis, waar naast de Texelse kaas ook eigengemaakte schapenkaas en diverse andere streekproducten worden verkocht

Beste boerenkaas

Magdaléne Captein: "Ik bedenk niet van tevoren dat ik een keuringskaas ga maken"
Op een melkveebedrijf met 80 roodbonte melkkoeien wordt jaarlijks 600.000 kg quotum volgemolken, waarvan het overgrote deel voor de eigen kaasproductie is bestemd.

Goed vlees, eerlijke prijs

Roland Kleine: "Handelaren? Die jongens heb ik niet nodig"
Een Gelderse Limousinhouder verkoopt zijn vlees al 10 jaar rechtstreeks aan de consument

Dikke plus met verse zuivel

Van niks naar grootste producent door commerciele instelling
Een zuivelboerderij in Oudewater is de grootste producent van verse boerenzuivel op boerderijniveau in Nederland geworden.

'Mensen willen zien wat ze eten'

Jan en Betsie Greftenhuis verkopen Limousinvlees in eigen winkel
Alles hebben ze zelf in de hand. Het fokken, het voeren en ook de verkoop van hun Limousinkoeien en -stieren. Kilo's rundvlees gaan er wekelijks over de toonbank van hun eigen slagerij op de boerderij

Alle melk in de kaastobbe

Hoog eiwit staat bij familie Noordam aan de basis van efficiënte kaasproductie
Reportage van een melkveebedrijf (130 stuks melkvee), waarbij 1/4 van het quotum tot zuivel voor de eigen zuivelwinkel wordt verwerkt, vooral kaas

Kunst van blijven onderscheiden

Gebroeders Klaver bouwen nieuwe kleine kaasfabriek in Noord-Hollands Niedorp
Naast de melkveehouderij en de eigen zuivelwinkels bouwden 3 broers een nieuwe kaasfabriek voor speciale kazen
right