Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main

dieren

Leptospirose: voldoende gevaarlijk om uitbreiding te voorkomen

Deze door de bacterie Leptospira veroorzaakte infectieziekte kan mens en dier ziek maken. De meeste van deze infecties verlopen subklinisch.

Genenbank voor later

Fokkerij als gevaar voor de broodnodige erfelijke variatie en het belang van het conserveren van genetische diversiteit.

DNA - vingerafdruk: een alternatief voor het bloedgroepenonderzoek?

Voor de nauwkeurige identificatie van rundvee wordt tot dusver het bloedgroepenonderzoek toegepast. Er is een nieuwe methode opkomst, de zogenaamde DNA-fingerprint, waarvan de werking wordt uitgelegd

Behoud van zeldzaam vee: waarom en hoe?

Het besef dringt door dat van de melkveerassen FH en MRIJ tot de zeldzame rassen behoren en Lakenvelder, Blaarkop en Friese roodbonte zelfs tot de bedreigde rassen, die bescherming verdienen.

Versmalling van genetische samenstelling heeft gevolgen

Een onderzoek is verricht naar de verschuivingen van bloedgroepen in de Nederlandse zwart- en roodbontpopulatie sinds de Holsteinisering.

"Koe niet langer treiteren"

Midas Dekkers wil melk uit de fabriek
De mening van Midas Dekkers over de koe en het maken van melk door de koe

Nieuws

Veertig procent van het aantal rietjes dat ki-organistie Alta vermarkt in Noord-Amerika, is sperma van genoomgeteste stieren. Alta denkt dat de groei in het gebruik van genomicstieren ook door zal zetten in de rest van de wereld.

Alta-stier Lucky Mike op de productielocatie van Kleine Huisjes

Nieuws

Run op slachtpremie in de VS

18-05-2009  · 1 reactie

In de Verenigde Staten hebben 388 melkveehouders 102.898 koeien aangemeld voor het CWT-programma. In het CWT-programma worden veestapels vrijwillig aangemeld voor de slacht.

Ook grote bedrijven melden zich voor het CWT-programma

Nieuws

De levensproductie van melkkoeien op kleine bedrijven is hoger dan de levensproductie op grotere bedrijven, zo blijkt uit jaarcijfers van het managementsysteem Melk Monitor van Hendrix UTD.
Meer oudere koeien op kleinere bedrijven

Nieuws

De Belgisch witblauwfokker Dries Timmerman (28) uit het West-Vlaamse Jabbeke is de eerste laureaat van de CRV-Vleesveetrofee.
Dries Timmerman wint CRV-Vleesveetrofee
right