Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main

consumptie

Roer volledig om

Marianne Thieme in debat met Dirk Lips: "Ik ben niet tegen de boer, maar tegen het systeem"
Ethicus Dirk Lips ging met Marianne Thieme, sinds 2006 voorzitter van de 2-mansfractie van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, in debat over ethiek, politiek, keizersnede en hoornloosheid

Nieuws

De verkoop van melkconsumptie in België steeg de eerste negen maanden van 2009 met 1,8 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Nederlandse consumptie van melk daalt al sinds 2005

Nieuws

In 2008 is de Belgische consumptie van melkdranken en -alternatieven ten opzichte van ‘gewone witte melk’ niet gestegen. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).
Witte melk wint aan populariteit in België

Nieuws

De consumentenbestedingen aan biologische voedingsmiddelen zijn in 2008 met 12,4 procent gegroeid naar 583,4 miljoen euro. Het marktaandeel van biologische producten is hierdoor gegroeid naar 2,1 procent van de totale foodmarkt.

Gemiddeld heeft een Nederlandse biologische boer 36,2 hectare

Nieuws

Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en BioForum hebben een samenwerkingsprotocol ondertekend dat de omschakeling naar biologische landbouw moet bevorderen.

Nieuws

De Belgische overheid verhoogt per 1 januari 2009 de bse-testleeftijd voor runderen van 30 naar 48 maanden.

Nieuws

De bse-testleeftijd voor runderen die geslacht worden voor menselijke consumptie, gaat per 1 januari 2009 van 30 naar 48 maanden. De Europese Commissie heeft dit advies overgenomen van onderzoekscommissie EFSA. Er geldt wel een aantal voorwaarden, zo stelt de commissie.

Nieuws

De bse-testleeftijd voor runderen die geslacht worden voor menselijke consumptie, gaat per 1 januari 2009 van 30 naar 48 maanden.
Verhogen testleeftijd bse bespaart sector twee miljoen euro

Nieuws

Rundveehouders ontvangen alsnog de slachtpremie voor runderen die tijdens de mkz-crisis op hun bedrijf zijn geruimd. De Europese Commissie stemt hiermee in, meldt het ministerie van Landbouw.
right