Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main

consumenten

Meer mogelijk met melk

Leo De Valck: "Noodzakelijk onderzoek om gezondheidsclaims te bewijzen vertraagt innovatie" - special Zuivel
Melk tegen diarree, melk tegen eczeem en melk met een verbeterde vetzuursamenstelling. Nieuwe analysetechnieken maken het mogelijk om nog dieper in melk te kijken dan tot voor kort.

Nieuws

De verkoop van melkconsumptie in België steeg de eerste negen maanden van 2009 met 1,8 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Nederlandse consumptie van melk daalt al sinds 2005

Nieuws

Drie Vlaamse melkveehouders lanceren 'Maandag Melkdag' in Gent. Op maandag 19 oktober verkopen boeren van 16 tot 19 uur in een rechtstreekse verkoop melk, zo meldt Belga.

Melkveehouders verkopen rechtstreeks melk aan de consument

Nieuws

In 2007 at een Nederlander gemiddeld ongeveer 19,2 kg rund- en kalfsvlees. Dat is bijna een kwart van de totale vleesconsumptie.

Nieuws

Eurocommissaris Neelie Kroes van mededingingszaken gaat een diepgaand onderzoek uitvoeren naar de voorgenomen fusie tussen Campina en Friesland Foods.
Kroes stelde bezorgd te zijn over de markt voor verse zuivelproducten

Nieuws

Almond Stormatic Avis is algemeen kampioene geworden op de Royal Show in Groot-Brittannië.
Algemeen kampioene Avis, hier gefotografeerd als vaars

Nieuws

De Europese Commissie heeft de Europese Voedselautoriteit EFSA gevraagd een onderzoek te starten naar de veiligheid van voedingsproducten afkomstig van gekloonde dieren. Dat meldt het Belgische persbureau Belga.

Nieuws

Prijsverlaging leidt niet per definitie tot meer omzet van biologische producten. Het effect op de afzet is voor elk product anders. Tot die conclusie komt het LEI na een prijsexperiment van supermarkten in tien plaatsen.

Nieuws

Meer dan acht Vlamingen op tien vinden dat Vlaanderen in de toekomst nog een eigen land- en tuinbouw nodig heeft. Dat blijkt een uit Dimarso-enqu?te in opdracht van Boerenbond.
right