Sitemenu

maandag 20 september 2021
left
content-main

bodem

Grondsoort beïnvloedt prestatie van gras niet

Wie zijn grasland vernieuwt, zoekt gras dat goed presteert op de grondsoort van het bedrijf. Daarnaast moet dit gras passen in het rantsoen van de steeds meer producerende melkkoe.

Stikstof in balans

Koe moet gaan produceren in evenwicht met de bodem
Voor milieuvriendelijke melkproduktie zal de koe meer in evenwicht met het bodemleven moeten produceren. Op deze mening hebben een viertal zegslieden uit de veehouderij hun mening gegeven

Nieuws

De Eurogenes winterembryosale is maandag 4 februari van start gegaan. In totaal 34 embryopakketten worden via internet aangeboden.

Nieuws

Een aantal winterbladkoolrassen verkleint mogelijk de kans op bladvlekkenziekte in mais. Dat meldt Agerland in een reactie op het snel om zich heen grijpen van de bladvlekkenziekte.

Nieuws

Jabotdochter Holly van Kris en Ilse Goossens uit Meerhout overschreed recent de kaap van 100.000 kg melk levensproductie.

Nieuws

ASG gaat het komende seizoen een proef uitvoeren met vloeibare kunstmest.

Nieuws

De Nederlandse fokker Nico Bons uit Ottoland heeft met succes deelgenomen aan de internationale keuring op de SIMA in Parijs.
Van links naar rechts: Bons Holsteins Koba 152 (v. Integrity), Dikkie 126 (v. Fandango), Aaltje 53 (v. Bonatus), Dikkie 145 (v. Starleader), Koba 173 (v. Gibson) en net niet zichtbaar Gibsondochter Aaltje (Foto: Typex)

Nieuws

Paul De Backer uit het Oost-Vlaamse Waarschoot is met 2855 ejr de nieuwe koploper onder de Vlaamse mpr-bedrijven.

Nieuws

Genes Diffusion presenteert tijdens de Rundvee Relatiedagen op 31 oktober en 1 en 2 november in Hardenberg dochtergroepen van Rocko, Nombreux en Jesther.

Nieuws

Ruim twaalfhonderd bezoekers van de Veeteeltsite stemden op hun favoriete NRM-moment uit de selectie van 1988 tot 2004. De meeste stemmen gingen naar het moment uit 1992: Nortop trekt titel naar België.
BC-topperdochter Nortop
right