Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main

bloed

Biedt stierenbloed inzicht in vruchtbaarheid van de dochters?

Duitse onderzoekers hebben onderzocht of het regulatievermogen (gemeten aan verschillende bloedgehalten), voor de stofwisseling bij stieren die blootgesteld werden aan voeder-stresstoestanden verband

Nieuws

Oud bloed zegevierde in de NRM-middenklasse zwartbont. Chief Markdochter Wiersma 635 van de familie Van der Ploeg uit Warga schreef het kampioenschap op haar naam.
De zwarte Wiersma 635 (links) en Kroontje 275

Nieuws

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) roept veehouders op nieuwe gevallen van blauwtong te melden bij de dierenarts. Deze oproep geldt ook voor nieuwe gevallen op eerder besmette bedrijven.

Nieuws

De GD komt met twee nieuwe bvd-bewakingsprogramma's, bovenop de bestaande drie. De uitbreiding is volgens de GD nodig om bvd ook via het jongvee te beheersen en bewaken.

Nieuws

Duitsland heeft vergevorderde plannen om een verplicht bestrijdingsprogramma voor BVD (Bovine Virus Diarree) in te voeren.

Nieuws

De Duitse stier Jonk is de revelatie van de meidraai. In de internationale DPS-lijst prijkt hij met 214 DPS en 109 exterieur op een vijfde plek.

Nieuws

Tijdens de stalperiode kan biologisch melkvee kampen met een tekort aan vitamine D en E blijkt uit onderzoek van de Animal Sciences Group.
right