Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main

berekening

Grasoogst signaleren

Eigen mestnorm begint met meten grasproductie - serie kringloopwijzer. Deel 3: Graslandproductie
Meer bemesten bij een hogere opbrengst van het grasland. Het ligt voor de hand, maar zover is het nog niet. De Kringloopwijzer berekent de grasproductie op een melkveebedrijf.

Verbeterde LW en BSK

Meer toegespitst op bedrijf en koe
De laktatiewaarde (LW) en bedrijfsstandaardkoeproduktie (BSK) zijn belangrijk verbeterd. In bijgaand artikel worden de diverse vernieuwingen toegelicht.

Eiwitwaardering weer bij de tijd

Moderne kuilen nieuwe basis voor ruwvoerwaardering
Voor de berekening van voederwaarden van ruwvoer waren rekenregels in gebruik die gebaseerd zijn op kuilen uit de vorige eeuw.

Efficiënt krachtvoerverwerken

De respons van de koe bepaalt hoogte van krachtvoergift in dynamisch voeradvies
Stand van zaken betreffende het ASG-onderzoek naar hoe een individuele koe reageert op de krachtvoergift en welke melkproductie deze voergift bij dat dier oplevert.

Nieuws

De Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie (NVO) heeft besloten om de fokwaarden van 468 roodbonte stieren uit Zwitserland opnieuw te berekenen.

Nieuwe fokwaarde voor Zwitserse Blitz

Nieuws

Met de broeikasgaswijzer kunnen melkveehouders op internet nagaan hoeveel broeikasgassen ze produceren.

Nieuws

Het Departement Landbouw en Visserij, afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling, heeft in samenwerking met de Vlaamse Rundveeteelt Vereniging de brochure 'Fokkerij en selectie op het melkveebedrijf' geactualiseerd.

Nieuws

Ook na het herstel van de foute berekening van de fokwaarden blijft de Amerikaanse Manfredzoon O Man leider in het nvi-klassement.
Manfredzoon O Man sterk op alle fronten

Nieuws

De fokwaarden van de jongste indexdraai worden teruggetrokken vanwege een foute berekening in de fokwaarde voor vruchtbaarheid.

Nieuws

KI Samen past twee onderdelen van de berekening van de PBI aan.
right