Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main

beoordeling

Levensduur in beweging

Statistisch model voor fokwaarde levensduur krijgt mogelijk herziening
Het viel menigeen op tijdens de jongste fokwaardedraai van Interbull. De fokstieren Bertil en Surprise kregen een flinke tik voor wat betreft de fokwaarde levensduur.

Vruchtbaarheid en conditie

Fokwaarde conditiescore goede voorspeller van genetische aanleg voor tussenkalftijd
Mogelijk geeft de fokwaarde voor conditiescore extra informatie voor het selecteren van hoog producerende koeien met eveneens een goede vruchtbaarheid.

'Gewoon vertellen wat je ziet'

Amerikaanse hoofdinspecteur Dan Cnossen wil keuringsformulier internationaal uniformeren
De Amerikaanse hoofdinspecteur Cnossen wil een eenduidige beschrijving van de koe. De definitie van voorhand zou beter moeten

Profielschets duurzame koe

Wat is het uiterlijk van koeien met een korte dan wel lange levensduur?
Van elke stamboekkoe die is opgeruimd, is de levensduur bekend. Die informatie wordt gebruikt om de fokwaarde voor duurzaamheid van haar vader te berekenen.

Signalen van de koe

Pensvulling, mestscore en herkauwactiviteiten gebruiken om gezondheid te beoordelen - special: Kijk op de koe
3 artikelen als hulp om de koe te beoordelen op herkauwactiviteit, pensvulling en hoedanigheid van de mest; te beoordelen aan de hand van een nieuwe verfijnde methode van conditiescore; en tenslotte e

Bronstdetectie

Philip Verstrynge: "Administratie kan nog beter" - special Koegezondheid
Een Belgische KI-dierenarts geeft aan in hoeverre veehouders alert zijn op de problematiek van het uitblijven van de bronst. In de kantlijn wordt op de bevruchtingstest geattendeerd

Typering veehouder geeft inzicht

Weiden of opstallen is een keuze op basis van persoonlijke drijfveren
Niet economie, arbeid of maatschappelijke waarden, maar vooral persoonlijke drijfveren bepalen of een veehouder weidegang toepast.

Historische preferente moederdieren

Moderne technieken zorgden voor nieuwe beoordeling van stammoeders
In december 1946 werd de eerste Friese koe preferent. Moeders van minstens vier getalenteerde kinderen, met een mooie productie en een vlotte vruchtbaarheid kregen de eretitel preferente stammoeder.

Meer voor managers

Johan Grolleman: "Melkveehouder niet klaar voor inline meten" - special Melkwinning
Op de Deense Agromek heeft onafhankelijk melkwinningsadviseur Johan Grolleman kennisgemaakt met de DeLaval Herd Navigator en geeft nu zijn oordeel: "We kunnen al temperatuur en geleidbaarheid meten i

Nieuws

Zowel de leden van FrieslandFoods als van Campina hebben het voorstel van een fusie tussen beide zuivelcoöperaties goedgekeurd.
right