Meer onderzoek naar nut van rubbervloeren voor klauwgezondheid vereist
I.v.m. een stijging van het aantal klauwproblemen in de loop der jaren geven deskundigen hun mening over de toegepaste bekapmethoden en het type stalvloer.
Keimpe Gerrit de Boer: 'Het zit meestal vast op discipline' - special Gezond groeien
De switch naar een groot koppel koeien dwong maatschap De Boer en Veltman tot een structurele aanpak van klauwverzorging. Preventief handelen blijkt het sleutelwoord
Schurftmijt vooral in stalseizoen aanwezig - uit de dierenartspraktijk
Staartschurft bij rundvee wordt veroorzaakt door de chorioptesschurftmijt. Deze ectoparasiet is een bewoner van de oppervlakkige huid en leeft daar van huidcellen en celresten.
'In elke melkveestal zou een plaats moeten zijn waar een koe veilig en effectief kan worden behandeld', stelt stalbouwspecialist Jan Hulsen van Vetvice.
In een behandelbox kunnen veehouders onder meer injecties toedienen
Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verleent vanaf 16 juli opnieuw vrijstelling voor de verkoop en het gebruik van drie middelen die de overdracht van blauwtong verminderen.
De grootste bron van ergernis bij mastitis is het extra werk dat een behandeling met zich meebrengt. Dat vindt 43 procent van de veehouders, blijkt uit een enqu?te die Pfizer Animal Health hield.
World Wide Sires (WWS) introduceert Affirmsperma op de Eurpese markt. Dit type sperma ondergaat een speciale behandeling waardoor het meer levenskracht heeft.