Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main

aanbod

Hogere prijzen voor kalfsvlees, maar nog geen betere inkomenspositie

Toegenomen problemen in 1988 binnen de sektor kalfsvleesproduktie, geschetst door E. van den Berg, verbonden aan het konsulentschap voor de rundveehouderij in Arnhem

Nieuws

Van 1 tot en met 6 december 2009 vindt de tweejaarlijkse landbouwbeurs Agribex plaats in Brussel. De beurs bestaat dit jaar ruim 100 jaar. Organisator Fedagrim innoveert met een beurs binnen de beurs, Breedex genaamd.

Nieuws

Twee fabrieken en twee merken afstoten zijn niet de enige voorwaarden voor de fusie van Friesland Foods en Campina. De Europese Commissie stelt nog enkele voorwaarden, die ook individuele melkveehouders aangaan.

Nieuws

De Eurogenes winterembryosale is maandag 4 februari van start gegaan. In totaal 34 embryopakketten worden via internet aangeboden.

Nieuws

Met een gemiddelde prijs van 1870 euro is op de VRV-veiling in Aalter een nieuw record gevestigd.

Nieuws

Duitse vaarzen duur

17-09-2007
Een krap aanbod en grote vraag zorgen voor dure Duitse vaarzen.

Nieuws

In de rundveehouderij werd vorig jaar 1,9 miljoen ton vochtrijke bijproducten afgezet. Dit is ongeveer 100.000 ton meer dan het jaar ervoor.
Vorig jaar steeg de afzet van perspulp

Nieuws

Twee mobiele robots die de koeien omweiden en het grasaanbod reguleren. Lely introduceert na het automatisch melken en voeren nu een automatisch beweidingssysteem.
De gloednieuwe mobiele weiderobot neemt de veehouder het omweiden uit handen en reguleert het grasaanbod

Nieuws

De Dienst Landelijk Gebied (DLG) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben samen een nieuwe website rond kavelruil ontwikkeld.

Nieuws

Wie op zoek is naar nutriënten, melkquota of MTR-rechten of deze wenst te verkopen kan voortaan terecht op www.quotumbank.be.
right