Klauwgezondheid bij jongvee blijft meestal onderbelicht - special klauwgezondheid
Klauwgezondheid bij jongvee wordt door veehouders meestal niet als een probleem ervaren. Toch kunnen stinkpoot en Mortellaro al op jonge leeftijd toeslaan.
Marcel Van Aert focuste zich tien jaar lang op klauwproblemen bij melkvee
Tien jaar lang legde dierenarts Marcel Van Aert van de Buitenpraktijk aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent in Merelbeke zich uitvoerig toe op klauwgezondheid bij melkvee.
Detectie mastitis aan de hand van attentielijsten niet altijd eenvoudig
Hoe kunnen melkveehouders koeien met mastitis op een succesvolle manier automatisch opsporen? Die vraag stond centraal op een studiedag aan het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek.
Herinfectie bedrijf met bvd door een 'ingepakte' bvd-drager - uit de dierenartspraktijk
De dierenarts testte een aantal aangekochte vaarzen op een melkveebedrijf, dat vrij was van bvd. Uit de test op het bvd-virus bleek één van de vaarzen drachtig te zijn van een bvd-drager.
Jef Laureyns ziet een goede informatiecampagne als essentieel onderdeel van het Belgisch bvd-bestrijdingsprogramma
Binnenkort start België met verplichte bvd-bestrijding. De gevolgen van bvd op bedrijfsniveau zijn flink onderschat, zo concludeerde dierenarts Jef Laureyns recent in zijn doctoraatsonderzoek.
Afgeronde studie begin volgend jaar maakt voordelen duidelijk
Het verminderen van de schade op melkveebedrijven, het veiligstellen van de exportpositie en het verbeteren van het imago: er zijn genoeg redenen om ibr en bvd aan te pakken.