Nieuwe technieken en wetgeving maken doorzaaien aantrekkelijk - gesponsord artikel
Doorzaaien verhoogt de opbrengst van grasland. Juist het najaar is hiervoor een goede periode. Door de wettelijke beperkingen voor grasland scheuren is doorzaaien extra interessant.
Jan Graveland leert omgaan met de gemakken en de ongemakken van veen - serie kringloopwijzer - veehouders
De stikstofbenutting op het bedrijf van de familie Graveland is lager dan gemiddeld. Door de mineralisatie van veengrond komt er stikstof vrij uit de bodem.
Eigen mestnorm begint met meten grasproductie - serie kringloopwijzer. Deel 3: Graslandproductie
Meer bemesten bij een hogere opbrengst van het grasland. Het ligt voor de hand, maar zover is het nog niet. De Kringloopwijzer berekent de grasproductie op een melkveebedrijf.
Niet techniek maar timing bepaalt het succes van graslandverjonging - gesponsorde serie Ruwvoermanagement. Deel 4: Doelgericht doorzaaien
Graslandverjonging in plaats van graslandvernieuwing. Met deze achterliggende gedachte experimenteren veehouders en loonwerkers met routinematig doorzaaien.
Kwaliteit van grasland is een belangrijke factor in voerefficiënte - gesponsorde serie - Ruwvoermanagement. Deel 3: Verbetering in verteerbaarheid
Hoe hoger de verteerbaarheid van gras, des te meer melk een koe eruit kan maken. Bij stijgende voerprijzen wint het kengetal voerefficiëntie aan economisch belang.
Wat wil ik en wat is er op mijn bedrijf mogelijk? Dat zijn de twee grote vragen voor veehouders, die het meest ideale beweidingssysteem voor hun koeien zoeken.
Melkveebedrijven mogen weer groeien, mits dit grondgebonden gebeurt met een efficiënte mestbenutting. De veredeling van gras draagt daaraan bij, stelt onderzoeker Jan Rinze van der Schoot .
Belangstelling grashoogtemeters groeit met toenemende aandacht graslandmanagement
Wat je niet meet, kun je niet managen. Veehouders, die hun graslandmanagement willen verbeteren, kiezen daarom steeds vaker voor een graslandhoogtemeter.