Sitemenu

maandag 3 augustus 2020
left
content-main

305-B-1 Vlees en vleesproducten

Weinig afvoer is mogelijk

Afvoerpercentages op Nederlandse bedrijven variëren van 6 tot 57 procent
Onderzoekers uit Wageningen en Utrecht hebben het gedwongen afvoerpercentage op melkveebedrijven nader onderzocht.

Entrecote van een holsteinkoe

Vlees van holsteinkoeien als culinair hoogtepunt bij Pieter Lonneville van Tête Pressée
Holsteinvlees als culinair hoogtepunt. Chef-kok Pieter Lonneville kwam tijdens een rondreis in Spanje toevallig op het idee.

Van vleeskoe tot vleespakket

Mobiele slager verwerkt vlees bij particuliere (vlees)veehouders
Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge uit Rotterdam hebben tachtig Limousins. Het vlees van deze dieren brengen ze tot waarde via vleespakketten onder de naam ‘Limousin Puur’.

'Noem het industriële landbouw, geen megastal

Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt koe op stal en gras onder led-lampen
Een groeiende wereldbevolking en meer welvaart zorgen voor een grote vraag naar zuivel en vlees, weet trendwatcher Adjiedj Bakas.

Boer is zijn positie kwijt'

Publicist Dick Veerman pleit voor verkorten keten tussen producent en consument en het oprichten van geïntegreerde coöperaties
Zo’n 35.000 unieke bezoekers krijgt hij elke maand op zijn elektronische krant foodlog.nl.

"Weg met die plastic industriesmaak"

Andrea van Gemst wil met Slow Food kwaliteit, smaak en streekproducten herwaarderen
Vanaf het eerste uur betrokken, geeft een woordvoerster van de kritische consumenten-organisatie Slow Food aan wat de algemene doelstellingen ervan zijn

Kalverketen

Oormerknummer leidend in 'tracking en tracing' - de weg van... kalfsvlees
De VanDrie Group heeft een 'tracking en tracing'-systeem voor kalfsvlees ontworpen. Aan de hand van de weg van het karkas en het vlees in de slachterij wordt het programma uitgelegd

Koe ouder en minder bevleesd

Nederlands roodbont verslaat zwartbont aan de slachthaak: hoger in leeftijd, gewicht en bevleesdheid
De Nederlandse melkkoe leeft steeds langer. Ook slachterijen ondervinden dat: zij krijgen oudere koeien aan de slachthaak.

Duurzaamheid van Brutus

: 25 jaar Veeteelt
Stieren of maisrassen die vandaag via advertenties gepromoot worden, zijn mogelijk volgend jaar nergens meer te vinden. Hoe lang blijven producten eigenlijk actueel?
right