Sitemenu

dinsdag 13 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Recordomzet FrieslandCampina

14-03-2013  · 4 reacties

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft in 2012 met 10,3 miljard euro een recordomzet gehaald. De winst steeg met 26,9 procent tot 274 miljoen euro zo meldt het zuivelconcern tijdens de bekendmaking van het jaarverslag.

Het jaar 2012 gaat de boeken in als een goed kaasjaar voor FrieslandCampina. Er werd veel winst gemaakt in Azië met de verkoop van babyvoeding.

Volgens Cees ’t Hart, CEO Koninklijke FrieslandCampina, heeft FrieslandCampina een goed jaar achter de rug wat resulteerde in een melkprijs (inclusief toeslagen) van 36,68 euro per 100 kg melk voor de leden-melkveehouders.

Twijfel over 15 tot 20 procent groei

FrieslandCampina is volop aan het investeren in uitbreiding van de capaciteit. Zo wordt er op de locatie in Beilen voor 145 miljoen euro geïnvesteerd in onder meer uitbreiding van de verwerking van melk tot babypoeder.

‘We rekenen nog altijd op 15 tot 20 procent meer melk in 2020 als gevolg van het wegvallen van melkquotum’, zo stelde FrieslandCampina-voorzitter Piet Boer. Dit percentage meer melk is afkomstig van een enquête die drie jaar geleden onder de leden is uitgevoerd.

Maar Boer tempert inmiddels wel de groeiverwachtingen. ‘We willen dit jaar opnieuw een enquête uitvoeren onder de leden om te peilen wat de groeiverwachtingen zijn. Hoge voerprijzen en onzekerheid over mestwetgevingen zorgen wellicht nu voor andere cijfers. We hebben nu nog niet volledig geïnvesteerd op 20 procent groei, wellicht moeten we dat mede naar aanleiding van de enquête bijsturen.'

FrieslandCampina heeft een goed jaar achter de rug
FrieslandCampina heeft een goed jaar achter de rug

Trots!

Als lid kan ik trots zijn op zulk resultaat, nu nog een onderscheidende melkprijs, dan overleven wij wel de aanstaande zuiveloorlog...

Prachtig resultaat, jammer

Prachtig resultaat, jammer dat de boeren er niet van profiteren

Gek is dat!!??

Inderdaad vreemd dat de eigelijke eigenaren van de cooperatie de leden melkveehouders maar een hele gewone melkprijs krijgen met zoveel winst.

maak je nergens anders mee

Dat leveranciers zo mak blijven, en naïef ja knikken tegen hun grote baas, want zo zijn de rollen tegenwoordig
right