Sitemenu

maandag 12 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

De leden-melkveehouders van leverancierscoöperatie NoorderlandMelk hebben vrijwel unaniem ingestemd met langdurige samenwerking met kaasproducent A-ware Food Group.

Dat gebeurde tijdens de deze week gehouden algemene levenvergadering. In oktober hadden de leden de intentie al uitgesproken om met A-ware te gaan samenwerken. Gedurende de afgelopen maanden is de samenwerking tussen beide partijen verder uitgewerkt en nu dus bekrachtigd door de instemming.

Bouw kaasfabriek start in 2013

NoorderlandMelk gaat voor een belangrijk deel voorzien in de melkbehoefte van de nieuwe kaasfabriek van A-ware waarvan de bouw in 2013 in Heereveen begint. Eind 2014 start de fabriek met de productie en op dat moment begint Noorderlandmelk ook met leveren.

Recentelijk maakten beide partijen al bekend dat NoorderlandMelk niet alleen melk gaat leveren, maar ook vermogen inbrengt en mee gaat ondernemen.

De kaasfabriek van A-ware moet eind 2014 starten met de productie
De kaasfabriek van A-ware moet eind 2014 starten met de productie

alsof er een tekort aan kaasfabrieken is ..............

daar lijken deze nieuwe stappen een beetje op of wil men t wiel opnieuw uitvinden en nu in samenwerking met fronterra ???

Fonterra

De afzet van de kaas is er door A ware al jaren. Ze gaan nu alleen de produktie in eigen hand nemen waar door ze meer zekerheid hebben tav beschikbaarheid en prijs. Unieke kans voor boeren die in 2015 hun bedrijf willen opstarten. Met Fonterra als partner heeft A-ware een erg stevige basis. Mocht de wind uit de verkeerde hoek gaan waaien staat er een bedrijf wat nog krachtiger is dan friesland campina.
right