Sitemenu

vrijdag 9 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Cees ’t Hart heeft zich namens FrieslandCampina hard uitgelaten over de aflatoxine-affaire van afgelopen twee weken.

De topman van de zuivelcoöperatie meldde tijdens het presenteren van de jaarcijfers dat er binnen veertien dagen een pittig gesprek gevoerd zal worden met verantwoordelijken uit de voersector.

‘We zijn uitermate geïrriteerd over het voerschandaal. Het is goed om te zien dat het controlesysteem werkt, maar het mag natuurlijk niet gebeuren dat met aflatoxine besmet voer bewust is ingevoerd. Mocht er sprake zijn van een “gecalculeerd” risico, dan is dat voor ons onacceptabel’, aldus Cees ’t Hart.

Profiteren van melamineschandaal

FrieslandCampina profiteert juist afgelopen tijd van het melamineschandaal in China waarbij bewust melamine in Chinese babymelk werd bijgemengd. Chinese ouders stapten vervolgens massaal over op het veilig gewaande babymelkpoeder uit Europa, waardoor FrieslandCampina de omzet flink zag stijgen.

FrieslandCampina wil binnen twee weken de voersector aanspreken over de aflatoxinebesmetting in mais
FrieslandCampina wil binnen twee weken de voersector aanspreken over de aflatoxinebesmetting in mais

Irritatie

ALs boer ben ik geirriteerd over de matige melkprijs die in geen verhouding staat tot de winst van de koninklijke FC

Cees t Hart

Hij kan beter uitermate geirriteerd zijn over de uitbetaalde melkprijs van Friesland Campina.

tja

Trek op die vergaderingen is een keer van leer, en niet eentje, maar met z'n allen!

Ja ja

Ja je hebt volkomen gelijk,ze horen je aan en zeggen we nemen het mee,maar gaan vervolgens gaan ze hun eigen weg,je bent en blijft een roepende in de woestijn.

Uitermate geïrriteerd

Uitermate geirriteerd over het beleid van FrCa!!!

En terecht dat hij baalt van

En terecht dat hij baalt van vervuild veevoer , slecht voor het imago van Nederlandse melk . En wat een gezeur over een te lage melkprijs , je hoeft toch niet te leveren aan FC ?

Niet leveren

Nee klopt je hoeft er niet aan te leveren, maar volgens mij is het een coöperatie dus dat wil zeggen dat de leden (eigenaren) Wel hun mening er over mogen geven daarom is het een coöperatie. En dat is ook de taak van onze Cees dat hij ook luistert naar de leden! De boeren draaiden een zeer slecht jaar, aan de hand van dat gegeven had FC na deze resultaten zeker een nabetaling kunnen doen!!!

mandje

En iedereen zit bij elkaar in het mandje te roeren en kijken tegelijk. Dat je weinig andere keuze hebt, de ene betaald weinig en de andere geeft nog minder
right