Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Zuivelcoöperatie Arla Foods gaat 120 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek voor de productie van lactose.

Dat meldt Arla Foods op haar website. Met de bouw van de fabriek wil Arla voldoen aan de groeiende vraag en strenge kwaliteitsnormen vanuit de industrie voor babyvoeding.

De fabriek wordt gebouwd op de bedrijfslocatie van Arla Foods Ingredients in het Deense Jutland en krijgt een capaciteit voor de levering van 85.000 ton lactose per jaar. In 2014 moet de fabriek in gebruik genomen kunnen worden. In 2016 zal de fabriek volgens Arla op volle capaciteit draaien.

135.000 ton lactose

Arla Foods Ingredients produceert al lactose in Duitsland via een joint venture. Met de extra capaciteit van de nieuwe fabriek in Denemarken is de zuivelonderneming straks in staat om op jaarbasis 135.000 ton lactose te produceren.

Doorgaans bevat koemelk 4,5 procent lactose. Zuivelproducenten halen lactose uit de wei die overblijft na het maken van kaas. De lactose wordt verwerkt in babyvoeding en in chocolade, snoep en bakkerijproducten.

Aandacht voor lactose in Veeteelt

Veeteelt besteedde in het januarinummer uitgebreid aandacht aan de toenemende handel in lactose en de waardering van het melkbestanddeel. Bekijk het artikel hier.

Zuivelproducenten halen lactose uit de wei die overblijft na het maken van kaas
Zuivelproducenten halen lactose uit de wei die overblijft na het maken van kaas
right