Sitemenu

woensdag 21 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Melk van tien bedrijven geweigerd

03-07-2012  · 3 reacties

Zuivelondernemingen nemen vanaf 1 juli geen melk meer af van melkveebedrijven die niet voldoen aan de eisen die per 1 januari van dit jaar zijn gesteld aan een verantwoord gebruik van diergeneesmiddelen.

Van de ruim 18.000 melkveehouders hadden volgens de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) op 1 juli tien melkveehouders nog niet aan deze verplichtingen voldaan.

Waarschuwing

De weigering melk op te halen is niet van de één op de andere dag gegaan, meldt NZO-woordvoerder René van Buitenen. 'Naar veehouders die niet aan de eisen voldeden, is van tevoren een waarschuwing uitgegaan. Bovendien gelden de kwaliteitseisen al vanaf 1 januari 2012 en alle veehouders zijn er ruimschoots voor die datum van op de hoogte gesteld.'

Antibioticagebruik laten registreren

In het kader van een verantwoord gebruik van diergeneesmiddelen eist de zuivelindustrie van melkveehouders dat zij een één-op-éénrelatie aangaan met een geborgde rundveedierenarts. Daarnaast dienen melkveehouders een bedrijfsgezondheidsplan en een bedrijfsbehandelplan te laten opstellen in samenwerking met hun dierenarts. Ook moeten zij het antibioticagebruik laten registreren door hun dierenarts in de database MediRund.

Veehouders zijn verplicht om het antibioticagebruik op het bedrijf te laten registreren
Veehouders zijn verplicht om het antibioticagebruik op het bedrijf te laten registreren

waarom de namen van de boeren er niet bij??

wat een geweldige aktie, in iedere sektor zijn wel zwakke schakels het is zeer de vraag of je die wel moet etaleren naar buiten toe verleg de aandacht naar t goede van je produkt

Wie zegt dat dit "zwakke

Wie zegt dat dit "zwakke schakels" zijn? Het kunnen heel goed stoppers zijn die geen zin meer hadden om hier nog aan mee te doen en die de koeien al hebben verkocht. Uitgaande van een gemiddelde leverantie zou dit al gauw ruim 2000 euro kosten per tank en ik geloof er niets van dat er boeren zijn die zich daar niets van aantrekken. Ik ga er eerder van uit dat deze 10 boeren zijn gestopt. Rekensommetje: bij 3% afname stoppen er per jaar 0.03*18000=540. Dat zijn er 45 per maand en daarvan hebben dan 10 geen behandelplan gemaakt omdat ze toch al stoppen. Dat lijkt mij een meer plausibele verklaring dan jouw veroordeling op basis van niets.

principe kwestie?

Het kan ook gewoon een principe kwestie zijn,die tot op het laatst wordt doorgevoerd. Maar na 1 tank gaan principes al snel overboord. Marktwerking en eerlijke prijzen zijn verleden tijd op het gebied van antibiotica/veeartsen.
right