Sitemenu

vrijdag 12 augustus 2022
left
content-main-left

Nieuws

Hogere omzet en winst voor FrieslandCampina

30-08-2012  · 1 reactie

In het eerste half jaar van 2012 is de netto-omzet van FrieslandCampina met 7,6 procent gestegen tot 5089 miljoen euro. De winst nam met 8,7 procent toe tot 138 miljoen euro.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die FrieslandCampina naar buiten heeft gebracht. Volgens de zuivelonderneming hebben de goede resultaten te maken met volumegroei en hogere verkoopprijzen.

In het eerste half jaar is het volume in totaal toegenomen met 2,4 procent. Dit is in het bijzonder gerealiseerd in de categorie baby- en kindervoeding en zuiveldranken.

Positief resultaat Azië

Directievoorzitter Cees ’t Hart kijkt tevreden terug op het eerste halfjaar van 2012. ‘Zowel omzet als resultaat zijn gestegen, ondanks de lastige marktomstandigheden in Europa en de dalende marktprijzen voor boter en melkpoeder. Mede hierdoor lag de garantieprijs voor de melk van de leden-melkveehouders op een lager niveau dan in het eerste halfjaar van 2011. Azië heeft sterk bijgedragen aan het positieve resultaat.’

Uit de jaarcijfers blijkt bovendien dat het in maart verworven meerderheidsbelang in Alaska Milk Corporation in de Filipijnen al zeven miljoen euro winst in drie maanden tijd heeft bijgedragen aan de resultaten van Friesland Campina.

15 miljoen voor weidemelk

De zuivelcoöperatie reserveerde in het eerste half jaar vijftien miljoen euro (in 2011 twee miljoen euro) voor de uitkering van weidegangpremie. Over alle ledenmelk bekeken komt dat neer op een vergoeding van 0,32 euro per 100 kilo melk.

FrieslandCampina realiseert 8,7 procent hogere winst in eerste halfjaar
FrieslandCampina realiseert 8,7 procent hogere winst in eerste halfjaar

frica

laat ze de boeren maar eens meer uitbetalen ipv meer winst te maken.de spotmarkt voor rauwe melk is al gestegen naar 43-45 cent franco.
right