A-ware Food Group, de Nederlandse specialist in het versnijden en verpakken van kaas, bouwt samen met de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra een nieuwe kaasfabriek in Nederland.
Een eigen kaasfabriek geeft beide ondernemingen de mogelijkheid om in te spelen op de toenemende vraag van klanten naar kaas, zo laten A-ware Food Group en Fonterra weten. 'Met de eigen kaasproductie kunnen we de samenwerking met ketenpartners intensiveren', aldus Jan Anker, CEO van A-ware Food Group.
Wereldspeler op de zuivelmarkt Fonterra krijgt door de samenwerking toegang tot kwalitatief hoogwaardige wei- en melkgrondstoffen. Deze vormen de basis voor de groeiende productie van zuivelproducten met toegevoegde waarde voor Europa en Azië.
Volgens Anker is de samenwerking tussen A-ware Food Group en Fonterra ook aantrekkelijk voor Nederlandse melkveehouders. De melk wil A-ware namelijk betrekken van Nederlandse bedrijven. 'In de tweede helft van 2012 willen we hierover met Nederlandse melkveehouders in gesprek', vertelt Jan Anker.
De nieuwe fabriek zal bij aanvang een capaciteit hebben van 60.000 tot 80.000 ton kaas per jaar. De bouw start begin 2013 en in 2014 moet de fabriek operationeel zijn. De definitieve locatie is nog niet bekend.
Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!
Export kaas buitenland
Kaas export buitenlan
verpakken van producten via Flowpacker
verpakken van producten via Flowpacker