Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Europese samenwerking voor hogere melkprijs

09-08-2012  · 3 reacties

Vertegenwoordigers van de Duitse, Belgische en Franse afdelingen van de European Milk Board (EMB) hebben in Brussel een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een hogere melkprijs. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw Vilt.

De melkproducenten van de drie landen gaan gezamenlijk een standaardcontract opstellen dat als basis moet dienen voor onderhandelingen met de zuivelverwerkers. Ze willen hiermee tegenwicht bieden tijdens onderhandelingen over de melkprijs met hun afnemers.

Onderhandelen met coöperaties

Het is de EMB onder andere nog steeds een doorn in het oog dat producentenorganisaties alleen met commerciële en niet met coöperatieve zuivelfirma’s kunnen onderhandelen over de melkprijs.

‘Het gaat om een eerste stap om de positie van de boeren te versterken en het grote onevenwicht op de internationale markt op te lossen’, zegt EMB-vicevoorzitter Sieta van Keimpema.

EMB gaat een standaard contract aanbieden voor de onderhandelingen met zuivelverwerkers
EMB gaat een standaard contract aanbieden voor de onderhandelingen met zuivelverwerkers

dit is niet de juiste weg

emb gaat immers geen melk opkopen en met de meeste boeren en hun cooperaties zijn al afspraken gemaakt op langere termijn

Een miniumprijs is niet

Een miniumprijs is niet verkeerd

het eerste begin is er

Wat een goede stap voor deze landen. Jammer dat Nederland weer aan de zijlijn blijft staan. Hopelijk volgen er meer landen, zodat Nederland op den duur ook wel moet. (En wij eindelijk verzekerd zijn van een goede melkprijs waar we recht op hebben!!) EMB ga zo door!!
right