Sitemenu

maandag 29 november 2021
left
content-main-left

Nieuws

Positieve vooruitblik Rabo op zuivelmarkt

18-05-2011  · 1 reactie

De internationale zuivelmarkt gaat een stabiele periode tegemoet. Dat voorspelt Rabobank in haar kwartaalbericht Dairy outlook. De bank verwacht het tweede kwartaal aanhoudende zuivelprijzen.

Rabobank waarschuwt er wel voor dat sentimenten een relatief sterke invloed kunnen hebben op de prijsvorming van zuivel. Zo nemen Rusland, China en Algerije minder zuivel af van de wereldmarkt en voorziet de bank dat de EU en de VS meer produceren dan de verwachte groei in de consumptie van twee procent. Anderzijds is het tekort in India groter dan verwacht.

Consumptie groeit

De groei van de wereldwijde consumptie blijft een positieve trend houden. De stijgende inflatie wordt volgens de bank merendeels gecompenseerd door een groeiende werkgelegenheid en stijgende inkomens.

De voorjaarspiek in melkproductie wordt dit jaar waarschijnlijk volledig opgeslokt door de markt, omdat er weinig voorraden zijn. Bovendien verwacht Rabobank hogere graanprijzen, waarmee het produceren van melk duurder wordt vanwege hogere voerkosten.

Rabobank voorziet een positieve trend van de zuivelmarkt
Rabobank voorziet een positieve trend van de zuivelmarkt

Broertje dood aan vooruitblikken...

Riep de Rabo niet iets soortgelijks in 2008? Hunnie woorden waren amper verstomd of de melkprijs schoot als een komeet de dieperik in om het trieste record van 22 ct te noteren in 2009! Ik wordt heel erg onhappy van dergelijke tendentieuze berichtgeving.
right