Sitemenu

zaterdag 17 april 2021
left
content-main-left

Nieuws

DDB-leden blokkeren het distributiecentrum van supermarktketen C1000 in Woerden. De demonstratie is volgens DDB gericht tegen de landbouwpolitiek die de supermarktketens in staat stelt, ten koste van de boeren, riante marges te berekenen. De blokkade bij C1000 is de eerste in een reeks acties die DDB voor de komende week voorbereidt.

In andere landen zoals Frankrijk, België en Duitsland leveren veel boeren geen melk meer aan de fabriek. DDB meldt dat er in Nederland ook allerlei eenmansacties op touw gezet worden, zoals het gratis uitdelen van melk. In Dwingeloo sproeide een veehouder een giertank vol melk over zijn land.

Demonstratie bij distributiecentrum C1000 in Woerden (foto: DDB)
Demonstratie bij distributiecentrum C1000 in Woerden (foto: DDB)

goede actie

Dit is nou juist een actie waarmee alle veehouders vrede hebben. Nu word er actie gevoerd bij de groep die het meeste kan inspelen op de melkprijs! Met deze actie kan het ddb op veel meer steun rekenen van de niet ddb-melkveehouders. Prima actie.

Albert Hein

precies, en nu de hoofdingang van de Albert Hein nog. Dat is tenslotte de grootste speler in de markt. Ik kan mijzelf nog iets heugen over de Coca Cola fabriek, AH wou niet genoeg betalen, Coca Cola leverde geen Cola meer en AH betaalde in eens veel meer.

Melkveehouders blokkeren distributiecentrum C1000

Wat zijn jullie toch te beklagen beste boeren. Jullie verwijten de hele wereld dat het anders moet, maar zijn zelf medeverantwoordelijk voor de huidige situatie. Jullie zijn toch zelf de eigenaren van de zuivelcooperaties en wilden dat deze coöperaties vergroten om een beter "machtsblok" te vormen tegen de grootwinkelbedrijven? Jullie hebben de reactie van deze grootwinkelbedrijven totaal onderschat, deze zijn echt niet zo afhankelijk! Jullie moeten ophouden om afnemers van melk tegen je in het harnas te jagen, zowel consumenten als ook de directe afnemers (supermarkten / inkoopcombinaties). Ik ben commercieel enigszins onderlegd en vraag me dan ook af: Wie gaat er nu bij zijn klant op de stoep staan om de boel te blokkeren??? Dan lijkt het toch dat je je producten niet meer wilt verkopen?
right