Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Campinamelkveehouders die vanaf het voorjaar van 2007 melk met gezondere vetzuren gaan produceren krijgen daarvoor een vergoeding van 0,80 euro per honderd kilo melk. Deze vergoeding is noodzakelijk om een de extra kosten voor met name voeding te compenseren. De gezondere melk met onder ander Omega 3 vetzuren wordt geproduceerd met dank aan vers weidegras, maar kan ook gestimuleerd worden door de gemiddeld 2 kilo speciale brok Nutex te voeren. Deze brok met lijnzaad kost het dubbele van een standaard krachtvoersoort en is afkomstig van een Belgische leverancier.

Campina wil volgend jaar '200 miljoen cosumptieliters' gezondere melk op de markt afzetten, zo werd vandaag tijdens een persbijeenkomst medegedeeld. Afgelopen weken zijn 2000 melkveebedrijven in de regio Eindhoven en Rotterdam benaderd voor een mogelijkheid tot deelname. Meer dan 800 leden hebben inmiddels aangeven belangstelling te tonen voor het project.
Sinds begin oktober is er een proefproject gestart met 22 bedrijven. De resultaten van dit pilotproject moeten dienen als informatiebron voor de uiteindelijke 600 veehouders die vanaf voorjaar 2007 de gezondere melk mogen gaan produceren.

In Belgie wordt al Campinamelk met gezondere vetzuren vermarkt
In Belgie wordt al Campinamelk met gezondere vetzuren vermarkt
right