Sitemenu

vrijdag 17 september 2021
left
content-main-left

Nieuws

Voerrobot van Lely op film

24-04-2012  · 4 reacties

Vanmiddag heeft Lely hun nieuwe zogenoemde 'gele revolutie' onthuld: het Lely Vector automatisch voersysteem. De volautomatische voerrobot brengt continu en geheel zelfstandig voer naar de koeien.

Lely maakte van de Vector een informatief filmpje. Bekijk de video hier.

Later meer nieuws over de nieuwe voerrobot van Lely.

De Lely Vector brengt zelfstandig vers voer naar de koeien
De Lely Vector brengt zelfstandig vers voer naar de koeien

Juno met badkuip

Is er al wat meer bekend van de capaciteit van de Vector? Hoeveel koeien zou ie kunnen voeren? Mij lijkt ie nog niet zo solide overigens. Ik heb ooit die grijper gezien bij een vorige voerrobotversie, daar was nog al eens wat storing mee. De mengbak lijkt niets meer dan de Juna met een badkuip erop.

negatief

prachtig machine al weer van lely snap niet waar de badkuip op slaat ik weet niet wat voor badkuip hij thuis heeft.

Leuke creatie...weinig kosten

Leuke creatie...weinig kosten door allerlei rails en goorraadbakken ed. maar ik ben wat minder enthausiast over de opslag van het voer....als ik dat zo in het filmpje zie blijft er behoorlijk wat los voer liggen...volgens mij gaat dit met name in de zomer behoorlijk broeien! Dus ik denk dat deze robot niet echt geschikt is voor boeren die vrij sucuur zijn bij het voeren.

Secuur voeren...

Wat noem je secuur voeren..? Als ik zie hoe de boeren soms met de voorlader of shovel de kuilen lostrekken om er voer uit te krijgen..! Dan zet ik liever een voorraad pakken neer en ok, het eventuele kleine aandeel restvoer is er dan maar misschien richting het jongvee te schuiven?? Mooie ontwikkeling, vind het wel een grappige verschijning! Nu hopen dat het de weg niet kwijt kan raken zoals de mestrobot en je hem in de sloot terug vindt!
right